Skupina
Zdravje in lepota
Dodatki k prehrani
Ostali prehranski dodatki
Znamka
BIOPOT (16)
ORGONA (12)
Popolna postava (5)
Brez blagovne znamke (2)
Dabur (2)
Hemptouch (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (35)
25 € - 49 € (2)
50 € - 99 € (1)
Dobava
Na zalogi (17)
Do 2 dni (36)
Do 3 dni (38)
Do 7 dni (38)
Do 15 dni (38)
Do 30 dni (38)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

1,79

Klub zvestobe

Ob nakupu SODA BIKARBONA ORGONA SUPERFOOD 400g prejmete 0 točko zvestobe.

8h – 18h

Prevzem naročil in osebna pomoč
od ponedeljka do petka

tel. 01 43 76 333

SODA BIKARBONA, 400g – naravni derivat soli

Soda bikarbona je nepogrešljiva za vse, ki prisegate na cˇišcˇenje in umivanje z naravnimi, neškodljivimi sredstvi, kot tudi za tiste, ki jo pijete, saj alkalizira telo.

Snov, podobno sodi bikarboni, so za cˇišcˇenje in umivanje uporabljali že stari Egipcˇani. Kemiki poznajo sodo bikarbono pod imenom natrijev hidrogenkarbonat. Njena kemijska formula se glasi: NaHCO3. Gre za bel, kristalni prah, ki stopljen v vodi tvori rahlo bazicˇno raztopino. S segrevanjem jedilna soda razpade na natrijev karbonat, vodo in ogljikov oksid.

V štiridesetih letih prejšnjega tisocˇletja so znanstveniki presenecˇeni ugotovili, da lahko z raztopino sode bikarbone ucˇinkovito ocˇistijo oblacˇila, kontaminirana z uranom. Nenavadni cˇistilni ucˇinek je imela že 2-odstotna raztopina. A tu se seznam nenavadnih lastnosti sode bikarbone še ne koncˇa. Z njeno pomocˇjo je mogocˇe ucˇinkovito odstranjevati glive, zato so jo v Ameriki registrirali kot kvaliteten naravni pesticid. Uživanje natrijevega hidrogenkarbonata koristi zdravju goveda, zato se ga uporablja tudi kot dodatek krmi. Sodo bikarbono se uporablja pri gašenju elektricˇnih požarov kot alternativo jedkemu amonijevemu sulfatu jo najdemo celo v nekaterih gasilnih aparatih. Ko vam zagori mašcˇoba na štedilniku, lahko ogenj pogasite tako, da nanj posujete šcˇepec jedilne sode. Kot dezinfekcijsko sredstvo, ki ne škoduje zdravju, uporabljajo sodo bikarbono za cˇišcˇenje bazenov in vrtnih ribnikov. Soda bikarbona je nevtralizator, zaradi cˇesar je nadvse ucˇinkovita kot sredstvo za vpijanje neprijetnih vonjav. Prodajalci rabljenih knjig jo uporabljajo, da bi iz starih knjig odstranili vonj po plesni.

Zaradi močnega alkalnega delovanja se uporablja kot regulator kislosti v hrani, pekovskih izdelkih ter za rahljanje testa. Primerna za oralno konzumacijo.Ne vsebuje aluminija.

Država porekla: Italija

Šifra izdelka: BO12642

Karakteristike SODA BIKARBONA ORGONA SUPERFOOD 400g
OPOMBE: NOVO 18.08.28

Mnenja in ocene kupcev za SODA BIKARBONA ORGONA SUPERFOOD 400g

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Drugi kupci tega izdelka so kupili tudi:

Kupci SODA BIKARBONA ORGONA SUPERFOOD 400g so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi