Skupina
Šport in prosti čas
Prehrana in napitki
Energijski napitki, tablice in geli
Znamka
Sponser (7)
Fitnesshop (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (7)
25 € - 49 € (1)
Dobava
Na zalogi (1)
Do 2 dni (1)
Do 3 dni (8)
Do 7 dni (8)
Do 15 dni (8)
Do 30 dni (8)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Vitarade Energy Gel fueled by Vitargo je edinstven produkt zasnovan na podlagi številnih rezultatov in raziskav, združuje pa kar tri različne vire ogljikovih hidratov.

Znano je namreč, da človeško telo med samo vadbo uporablja različne vrste ogljikovih hidratov, ki so lahko energetsko učinkoviti in hkrati omogočajo visoko mišično intenziteto. Vir energije so lahko bodisi preprosti ogljikovi hidrati (glukoza, fruktoza, trehaloza, izomaltuloza) ali pa kompleksni ogljikovi hidrati (maltodekstrin, visoko molekularni ogljikovi hidrati kot amilopektin, ki je enak glikogenu v mišicah).

Zagotavljanje ustrezne količine in vrste ogljikovih hidratov med samim treningom je tudi zelo pomembno z vidika porabe energije, saj je za telo dobro, da čim bolj varčuje z lastno energijo ter skrbi za ohranjanje glikogena v mišicah in jetrih. Poleg tega je posebej pomemben tudi vir ogljikovih hidratov, ki ne sme obremenjevati prebavnega trakta, saj s tem omogoča izvedbo tudi najbolj intenzivne vadbe.

Vitarade Energy Gel je izjemno učinkovit in uporaben zaradi vsebnosti kar treh različnih vrst ogljikovih hidratov, ki ne obremenjujejo prebavnega trakta in se tudi zelo hitro absorbirajo.

Zakaj ravno Vitarade Energy Gel

Znano je, da dolgotrajna intenzivna vadba potrebuje stalen dotok ogljikovih hidratov v telo. Med samo vadbo oz. naporom naravni viri energije oz. glikogena, ki je shranjen v mišicah in jetrih hitro poidejo, zaradi tega pa telo nujno potrebuje dodaten vir »zunanje« energije. S tem se vadba in intenziteta le-te občutno poveča in zagotavlja maksimalen napor, ki pa je nadalje seveda odvisen od samega dovajanja dodatnih virov energije.

Ob različnih tekmovanjih oz. večjih fizičnih naporih je priporočljivo, da športnik vsako uro vadbe telesu omogoči vnos 1-1,2 g ogljikovih hidratov na kg telesne teže in tako poveča samo telesno zmogljivost, s tem pa tako rekoč tudi preloži pojav utrujenosti.

Ravno zaradi tega pa je Vitarade Energy Gel idealen vir hitro in enostavno prebavljivih kakovostnih ogljikovih hidratov, ki omogočajo učinkovito podporo telesu v času intenzivne vadbe.

Koncentriran in lahko prebavljiv vir ogljikovih hidratov - TRIPLECARB FORMULA

Vitarade Energy Gel vsebuje kompleksno mešanico imenovano TRIPLECARB formulo, ki temelji na treh kakovostnih vrstah ogljikovih hidratov za katere so značilne različne stopnje praznjenja iz želodca ter črevesja ter transport same energije preko različnih mehanizmov. To omogoča TRIPLECARB FORMULA, ki zagotavlja hitro prodiranje glukoze in fruktoze v krvni obtok, zahvaljujoč visoko molekularnim ogljikovim hidratom (Vitargo®), maltodekstrinu in fruktozi, ki jih omenjena formula vsebuje, pa hkrati formula zagotavlja še večjo intenzivnost in daljše fizične napore.

Poleg tega se je v primerjavi z običajnimi geli, ki temeljijo le na enostavnih sladkorjih Vitarade Energy Gel lahko pohvali z vsebnostjo Vitarga, ki pomeni najkakovostnejše gorivo. Vitargo namreč v primerjavi z drugimi ogljikovimi hidrati kar 70% hitreje obnovi zaloge ogljikovih hidratov ter 80% hitreje preide skozi prebavni trakt. FORMULA TRIPLECARB tako pomeni optimalni ščit naravnega glikogena in zaradi svojevrstne sestave omogoča izjemno dolge in intenzivne vadbe.

Zelo dobra toleranca v želodcu

TRIPLECARB FORMULA iz treh različnih virov ogljikovih hidratov zagotavlja hitro in enakomerno sproščanje glukoze v krvno obtok, s tem pa maksimalno zmanjšuje tveganja za prebavne težave. Tudi polimeri glukoze in fruktoze v Vitarade Energy Gelu v primerjavi z drugimi monosaharidi veliko hitreje praznijo želodec, to pa posledično želodcu nalaga zelo majhno breme, brez povzročanja škodljivih učinkov, kot so kolike, napenjanje in driska.

Maksimalna stimulacija in koncentracija med vadbo

Vitarade Energy Gel vsebuje optimalen odmerek kofeina, kar znatno poveča telesno zmogljivost s spodbujanjem živčno-mišične transdukcije (pretvorba signala v celici – iz enega v drugega). Kofein hkrati zmanjšuje utrujenost in le-to prelaga, poleg tega pa z vplivom na centralni živčni sistem povečuje koncentracijo in reakcijsko hitrost na različnih nepričakovane dražljaje in situacije, ki se pogosto pojavijo med ekipnim tekmovanjem in intenzivnimi vadbami.

Viri ključnih elektrolitov

Vitarade Energy Gel izjemen vir natrija in kalija, ki zagotavljata optimalno delovanje mišic in živčnega sistema ter ravnovesje (homeostaza) elektrolitov ter vode v telesu med fizičnim naporom. Poleg tega natrij, dodan v Energy Gelu dopolnjuje izgube ter hkrati pomaga glukozi in vodi, da se lažje absorbirata iz prebavnega trakta, ki je pogosto upočasnjen zaradi intenzivne vadbe.

Izjemna struktura in neverjeten okus

Vitarade Energy Gel odlikuje gladka tekstura, ki omogoča zelo enostavno porabo gela iz embalaže (brez srkanja), zaradi tega pa je idealen za uporabo med vsemi oblikami aktivnosti, kot so tek, intenzivno kolesarjenje, tek na smučeh ali plavanje. Tekoča oblika zagotavlja hitro praznjenje in izjemno praktično uporabo med samo aktivnostjo.

Okus Vitarade Energy Gela je svež in ne pušča občutka viskoznosti ter sladkosti v ustih. Uživanje Vitarade Energy Gela med vadbo vam tako omogoča, da si povrnete občutek svežine, tudi med zelo intenzivno vadbo, ko ste že precej utrujeni.

 

Priporočena uporaba: Ob normalnih pogojih vadbe zaužijte 2-3 odmerke (2-3 gele) ali več, odvisno od vrste in intenzivnosti vadbe. Zaužijte po 1 odmerek (1 gel) na vsakih 60-120 minut aktivnosti.

 

Med intenzivno vadbo (manj kot 1 ura): zaužijte 1-2 odmerka (1-2 gela), odvisno od vrste in intenzivnosti vadbe/napora. Zaužijte po 1 odmerek (1 gel) na vsakih 20 minut aktivnosti.

 

Med dolgotrajnim naporom (dlje kot 1 uro):zaužijte 3-6 odmerkov (3-6 gelov) ali več, odvisno od vrste in intenzivnosti vadbe/napora. Zaužijte po 1 odmerek (1 gel) na vsakih 20 minut aktivnosti.

 

Ekipni športi: zaužijte 2-3 odmerke (2-3 gele), odvisno od vrste in intenzivnosti vadbe/napora. Zaužijte po 1 odmerek (1 gel) za vsakih 20-40 minut aktivnosti.

 

Med vadbo za moč: zaužijte 2-3 odmerke (2-3 gele), odvisno od vrste in intenzivnosti vadbe. Zaužijte po 1 odmerek (1 gel) za vsakih 20-40 minut vadbe.

 

Med dolgotrajnim naporom kot vir ogljikovih hidratov: zaužijte 3-6 odmerke (3-6 gelov) ali več, odvisno od vrste in intenzivnosti vadbe/napora. Zaužijte po 1 odmerek (1 gel) za vsakih 60-90 minut aktivnosti.

 

Sestavine: Voda, maltodekstrin, fruktoza, koruzni škrob (Vitargo®), hidroliziran protein sirotke (Optipep ™), natrijev klorid, regulator kislosti (citronska kislina), arome, kalijev klorid, hidroliziran kazein (PeptoPro ®), kofein, konzervans (kalijev sorbat).

Šifra izdelka: DR7G4SZB9L8T
Popularnost med podobnimi ponudbami: 1. mesto

Mnenja in ocene kupcev za FA Vitarade Energy Gel, 24 x 45 g

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci FA Vitarade Energy Gel, 24 x 45 g so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi