Skupina
Knjige
Strokovna literatura
Vrtnarjenje
Znamka
eBesede (6)
Založba narava (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (4)
25 € - 49 € (3)
Dobava
Na zalogi (1)
Do 2 dni (7)
Do 3 dni (7)
Do 7 dni (7)
Do 15 dni (7)
Do 30 dni (7)

Vroče kombinacije - Zasaditve za sušo in vročino

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

27,00

Klub zvestobe

Ob nakupu Vroče kombinacije - Zasaditve za sušo in vročino prejmete 3 točk zvestobe.

8h – 18h

Prevzem naročil in osebna pomoč
od ponedeljka do petka

tel. 01 43 76 333

Kadar je govora o zasaditvah okrasnih rastlin za vroče in suhe lokacije, se prevečkrat osredotočamo samo na sredozemski slog. Ta je v Sloveniji res večinoma uporaben, a za vse vrtove še zdalec ne najbolj primeren. če težimo k trajnostnemu vrtnarjenju in nasploh urejanju prostora, bomo prisluhnili širši okolici in upoštevali krajinske značilnosti. Tako na globokih, humoznih in vlažnih tleh Ljubljanskega barja z bujnimi, sočno zelenimi travniki in njivami koruze pač nikoli ne bomo uspešno poustvarili sredozemskega vzdušja. širom Slovenije najdemo bolj suha in izpostavljena rastišča, kjer uspevajo najrazlicnejše avtohtone vrste trajnic. Zato se raje zgledujmo po naboru teh in tudi po sami razmestitvi v prostoru. Seveda lahko uporabimo tudi trpežne trajnice z drugih kontinentov, paziti moramo le, da niso invazivne in da na našem območju dobro prezimijo.

Vroče kombinacije prinašajo kopico fotografij slovenskih okrasnih vrtov, ki so jim dodani nekateri primeri iz tujih vrtnarskih razstav. Kljub temu, da lahko bralec predstavljene primere preprosto kar kopira, je osrednji avtorjev namen predvsem pokazati principe oblikovanja in izbiranja primernih rastlin. Vse kombinacije so pospremljene z dodatnimi predlogi trpežnih trajnic, ki so izbrani na podlagi estetskih kriterijev in so mišljeni kot dopolnitev prikazanih zasaditev.

Matic Sever je univerzitetni diplomirani agronom z več kot desetletnimi izkušnjami pri kreiranju in urejanju okrasnih vrtov. Po študiju se je dodatno izobraževal doma in v tujini. Kot soavtor nekaterih vzorcnih zasaditev je sodeloval na številnih tujih vrtnarskih razstavah, slovenska publika pa ga pozna tudi kot odličnega predavatelja. Trenutno v Ljubljani vodi vrtnarijo, ki ima poudarek na ponudbi trajnic.

Šifra izdelka: EB9789616922715
Popularnost med podobnimi ponudbami: 6. mesto

Karakteristike Vroče kombinacije - Zasaditve za sušo in vročino
Avtor: Matic Sever
Velikost: 16.8 x 23 x 1.7 cm
število strani: 258
Vezava: Mehka

Mnenja in ocene kupcev za Vroče kombinacije - Zasaditve za sušo in vročino

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Vroče kombinacije - Zasaditve za sušo in vročino so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi