Skupina
Knjige
Strokovna literatura
Vrtnarjenje
Znamka
eBesede (6)
Založba narava (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (4)
25 € - 49 € (3)
Dobava
Na zalogi (1)
Do 2 dni (7)
Do 3 dni (7)
Do 7 dni (7)
Do 15 dni (7)
Do 30 dni (7)

VRTNARČEK: Vrtni dnevnik in setveni koledar 2016

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

16,90

Klub zvestobe

Ob nakupu VRTNARČEK: Vrtni dnevnik in setveni koledar 2016 prejmete 2 točk zvestobe.

8h – 18h

Prevzem naročil in osebna pomoč
od ponedeljka do petka

tel. 01 43 76 333

Alenka Heningman je svoje poznavanje ekološkega vrtnarjenja, ki je njen hobi že več kot 15 let, postopoma nadgradila z načeli permakulture, ki upošteva trajnostno naravnan pristop do bivanja, obdelovanja zemlje in dela z rastlinami. V ta pristop ne sodijo umetna gnojila in kemični pripravki, ki rušijo naravno ravnovesje, uničujejo rodovitno prst, zastrupljajo rastline, živali, vodo in nazadnje Človeka. Nasveti in napotki, ki jih je zbrala za obe različici knjižic Vrtnarček, so plod njenih osebnih izkušenj, pa tudi izkušenj njene permakultume učiteljice Jožefe Fabjan, njene sestre, prijateljev in ne nazadnje naših babic, mam in sosed.

VRTNARČEK je v zadnjih letih za marsikoga postal nepogrešljiv pomočnik pri delu na vrtu. V prejšnjih različicah so bili v eni sami knjigi zajeti tako praktični in enostavni napotki za ekološko vrtnarjenje, kot tudi vsakoletni prostoren setveni in vrtni koledar ter uporabne tabele za beleženje aktivnosti na vrtu.

Da bi bil VRTNARČEK še prijaznejši za uporabo, je z letom 2016 prvič razdeljen v dve ločeni knjižici:

- Vrtni dnevnik in setveni koledar, bo izhajal vsako koledarsko leto posebej, namenjen je sprotnemu beleženju vseh letnih aktivnosti na vrtu. V njem so mreže za načrtovanje vrta, prostoren setveni in vrtni koledar za tekoče leto, ki vas popelje skozi praznike, lunine mene, ugodne dneve za plod, list, korenino ali cvet, dodane so ljudske modrosti.

- Druga knjižica, priročnik Enostavni napotki za ekološko vrtnarjenje, pa je v koledarskem smislu brezčasna in univerzalna. V njej so zajete osnove ekološkega vrtnarjenja, ABC vseh vrtnin, zelišč in koristnih cvetlic, pregledne tabele vrtnih opravil po mesecih in nasveti za načrtovanju vrta.

Priporočamo hkratno uporabo uporabo obeh knjižic!

Iz uvoda:

»Upoštevaj vplive lune, s skrbnim opazovanjem narave delo na vrtu prilagodi vremenskim razmeram in ljudskim modrostim. Da boš varčen/na, ob koncu letine vedno poskrbi za lastna semena, skrbno jih shrani za naslednje leto. Zdravilnih pripravkov za rastline ne kupuj, iz kopriv in drugih samoniklih rastlin, ki rastejo na vrtu ali v njegovi okolici, sijih pripravi sam/a. Na tvoji lepo pogrnjeni mizi naj se ob slastni regratovi solati znajdejo tudi ozkolistni trpotec, kurja črevca in regačica. Ne pozabi, da je vsak vrt svet zase in ima svoje značilnosti. Vrtnarček naj ti bo v oporo ob budnem opazovanju, zaznavanju in čutenju rastlin, ki rastejo na tvojem vrtu. Od tebe je odvisno, katere nasvete boš upošteval/a pri delu z rastlinami. Poslušaj svoj notranji glas, delaj s srcem in ne pozabi, da so rastline živa in občutljiva bitja, ki se odzivajo tudi na tvoj dotik in tvoje misli.«

Vsebina:

Načrtovanje vrta – Mreže in nakupovalni seznami – Dnevnik in setveni koledar 2016 – Zabeležke – Seznam rastlin – Gnojenje – Varstvo rastlin – Beležke

Šifra izdelka: EB9772335275002
Popularnost med podobnimi ponudbami: 15. mesto

Karakteristike VRTNARČEK: Vrtni dnevnik in setveni koledar 2016
Avtor: Alenka Heningman
Velikost: 16.5 x 21 x 2 cm
število strani: 208
Vezava: Mehka, vezano v platno

Mnenja in ocene kupcev za VRTNARČEK: Vrtni dnevnik in setveni koledar 2016

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci VRTNARČEK: Vrtni dnevnik in setveni koledar 2016 so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi