Skupina
Knjige
Strokovna literatura
Zdravje in alternativna medicina
Znamka
Brez blagovne znamke (2)
Cenovni razred
0 € - 24 € (2)
Dobava
Na zalogi (2)
Do 2 dni (2)
Do 3 dni (2)
Do 7 dni (2)
Do 15 dni (2)
Do 30 dni (2)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Učbenik Osnove patologije avtorja Janeza Jančarja je pomembna pridobitev za študente Zdravstvene Fakultete Univerze v Ljubljani (zdravstvene nege, fizioterapije, radiologije, delovne terapije, ortopedske tehnike in babištva) ter drugih visokih zdravstvenih šol v Sloveniji. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice. Težišče učbenika je na razumevanju vzrokov in mehanizmov nastanka bolezni. Teoretične vsebine, ki jih predstavlja, osvetljuje avtor s primeri, predvsem iz klinične medicine.

Opozoriti velja na poglavje preiskav v klinični patologiji, ki jih morajo dobro poznati predvsem študenti zdravstvene nege in babištva, ki se bodo v svojem poklicu pogosto srečevali z dejavnostjo patologije. Opisane so tako rekoč vse moderne preiskovalne metode v patologiji, rutinske bolj natančno, specialne pa zgolj informativno. Z dobrim poznavanjem diagnostičnih možnosti, ki jih ponuja patologija v odkrivanju bolezni in njihovem zdravljenju, bo študent dejansko razumel pomen te nepogrešljive stroke v klinični medicini.

Na koncu učbenika je avtor zbral in uredil po abecednem redu številne strokovne izraze, ki se najpogosteje uporabljajo v klinično-patološki praksi. Tako bodo le-ti postali znani in domačni tudi zdravstvenim delavcem nezdravnikom, kar je za medsebojno razumevanje izjemnega pomena. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Janez Jančar, dr. med. se je rodil 14. 07. 1945 v Ljubljani. Po končani gimnaziji se je vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in jo zaključil leta 1972. Po enoletnem zdravniškem stažu
je specializiral patologijo na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in leta 1978 opravil specialistični izpit. Leta 1974 je bil izvoljen na Katedri za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v naziv asistenta. Kot soavtor je sodeloval pri izdaji Navodil za vaje študentom medicine in stomatologije. Leta 1979 se je zaposlil kot specialist na Oddelku za patologijo Onkološkega inštituta, od leta 1984 v nazivu specialist - konzultant. Iz hematopatologije se je izpopolnjeval na Inštitutu za patologijo Christian-Albrechtove Univerze v Kielu (ZR Nemčija), na Madžarskem, v Veliki Britaniji in Švici. Je član domačih strokovnih društev/združenj in Evropskega združenja za hematopatologijo, v letih 1996 do 2000 tudi član njegovega Izvršilnega odbora. Leta 2002 je za prispevek k razvoju patologije v Sloveniji prejel Priznanje profesorja Hribarja. Od leta 1989 predava predmet Osnove patologije na Visoki šoli za zdravstvo (današnji Zdravstveni fakulteti) Univerze v Ljubljani. 

Šifra izdelka: DIpatol

Karakteristike Osnove patologije
Avtor: Janez Jančar
Strani: 227
Vezava: broširana
Dimenzije: 235 x 235 mm

Mnenja in ocene kupcev za Osnove patologije

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Osnove patologije so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi