Brezplačna dostava in popusti na Logitech uspešnice – samo še do konca februarja! Kupi zdaj!
Skupina
Knjige
Strokovna literatura
Šport in prosti čas
Znamka
Didakta (2)
Cenovni razred
0 € - 24 € (2)
Dobava
Na zalogi (1)
Do 2 dni (1)
Do 3 dni (2)
Do 7 dni (2)
Do 15 dni (2)
Do 30 dni (2)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Nizozemski jadralec je čakal na izpolnitev svojih sanj trideset let. Potovanje je načrtoval do zadnje potankosti, saj prostora za naključja pri takšnem podvigu ni. Pustolovska zgodba v obliki stripa vam prikaže najnevarnejše podvige jadralca na svetovnih morjih. Pristni in razgibani dialogi ter natančne in duhovite risbe vas popeljejo na potovanje s samotarskim kapitanom in njegovo nordijsko boginjo.

Jadranje okoli sveta je trajalo dve leti, od 22. maja 1976 do 18. avgusta 1978. Skupno prevoženih 43200 morskih milj. Povprečna razdalja v 24. urah: 118,3 milje.

Iz uvoda:
Skoraj vsak jadralec sanja o tropskih obalah, o nežnih pasatnih vetrovih, o tem, kako bi z lastno jadrnico zaplul v katero od čarobnih eksotičnih lagun. Pričujoča knjiga v sliki in besedi prikazuje uresničenje teh sanj, vabi bralca, da sodeluje pri srečanjih z ljudmi različnih narodnosti, kot tudi pri napetih doživljajih mornarja, ki jadra sam preko oceanov ...

Iz ladijskega dnevnika:

5. 2. 77 "Strašna noč. Ampak ... Presenetljivo, kaj vse prenese ta ladja! Čeprav vsenaokrog bobni in treska, čeprav ogromni valovi neprestano prelivajo krov, se jadrnica brezhibno upira viharju. Res je dobro  grajena. Jambori - ti so trdni, a celo jadra se ne dajo, nobene razpoke ... Noben šiv še ni popustil ... Moje zaupanje v to ladjo je vedno večje. Zelo malo jadrnic bi preživelo tako mučenje, kajti to morje ne pozna usmiljenja ... je veliko bolj mogočno in valovi nevarnejši kot v severnem Atlantiku. Do tega trenutka nisem zatisnil očesa. Tuljenje vetra in grmenje valov je preveč glasno, da bi lahko spal. Vseeno pa me ni strah! Le radoveden sem, kako se bo vse skupaj končalo. Zdaj vem, da je ladja brezhibna pa tudi okna in vrata dovro tesnijo, četudi padajo nanje slapovi vode.

To je noč, ko si tesno povezan z ladjo in Bogom ... 

Zanimiva zgodba o jadrnici, ki je obkrožila svet                                                                  (povzeto s spletne strani Jadralnega kluba Novo mesto):


Prav lahko bi jadrnica Bylgia končala v nizozemskem pomorskem muzeju, a usoda ji je namenila drugačno pot. Po nekaj desetletjih plovbe jo je nekje v Sredozemlju opazil slovenski ljubitelj morja, jo kupil in prijadral z njo v Portorož.

V preteklih letih je jadrnica doživela še eno menjavo lastništva in pod zdajšnjim kapitanom, gospodom Petrom Petačem, temeljito prenovo tako na krovu kot v notranjosti. Novi lastnik je sicer vedel, da je barka nekoč plula po oceanih, a da gre za tako slavno zgodbo ni slutil. Po naključju se je, zdaj že z obnovljeno barko, srečal v grških vodah z nizozemskim jadralcem, poznavalcem pomorske in jadralske zgodovine. Nizozemec je sumil, da gre za barko Elica Kasemiera. Ostala sta v stiku in kratkem je sledilo sporočilo s potrditvijo domneve. In nadaljevanje se je odvijalo, kot se za tako naključje spodobi... Petač je odletel v Nizozemsko na srečanje s prvim kapitanom. Kasemier je bil še kako vesel novic, da je »Bylgiea« v dobri kondiciji ter pod poveljstvom kapitana, ki se zaveda njene zgodovine. Ob spoznanju, da obstaja tudi strip, ki opisuje slavno plovbo, se Petač preprosto ni mogel upreti izzivu...sledilo je srečanje z Rudijem Zamanom (direktor založbe Didakta), Jožetom Mušičem ( prevajalec stripa) in tako je pred nami pričujoče delo....

Jadrnica »Bylgia«, aluminijasta dvojambornica elegantnih linij z nizko krovno kabino in modro obarvanim trupom, je še vedno je lepa kot nekoč - le z novim imenom ORCA, s slovensko zastavo na krmi in piransko registracijo. Zdaj vsako poletje križari po Jadranu, po Jonskem ali Egejskem morju.
In če se srečate z njo na valovih, vas kapitan gospod Peter Petač, prisrčno vabi na prijazno druženje in klepet ...

Šifra izdelka: DIjadra
Popularnost med podobnimi ponudbami: 15. mesto

Karakteristike Z jadrnico okoli sveta
Avtor: Gerard van Straaten, Eilco Kasemier
Prevajalec: Jože Mušič
Strani: 124
Vezava: broširana
Dimenzije: 297 x 297 mm
Opombe: Knjiga v obliki stripa

Mnenja in ocene kupcev za Z jadrnico okoli sveta

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Z jadrnico okoli sveta so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi