Skupina
Knjige
Knjige za otroke
Slikanice za otroke
Znamka
EDCO (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Na zalogi (1)
Do 2 dni (1)
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

Slovenski vremenski pregovori in reki

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Ko rečemo: »Vreme bo!«, povemo, da je vreme stalni spremljevalec in na nek način tudi oblikovalec naših življenj. Slovensko ljudsko izročilo zbrano v vremenskih pregovorih in rekih priča, da je tako že od nekdaj. Kljub temu, da imamo danes dostop do vremenskih napovedi v številnih elektronskih in tiskanih medijih, še vedno radi izrekamo stare vremenske pregovore, saj se v njih pretaka spomin na naše prednike.

Knjižica slovenski vremenski pregovori je urejena po mesecih in dnevih. Ob datumih so napisani svetniki, ki tistega dne godujejo in na katerega se vremenski pregovori pogosto nanašajo. Omenjeni so tudi premakljivi dnevi in prazniki.

Knjigo krasijo čudovite ilustracije Damijana Stepančiča, knjigo pa je na pot pospremil slovenski meteorolog Andrej Velkavrh.

Iz spremne besede:
»Oktobra burja, mraz, januarja sončen čas.« Ko tole preberem, seveda najprej pomislim, kako nedolžno in nenatančno orodje so imeli nekoč ljudje za napovedovanje vremena. Danes so vremenske napovedi vsakodnevna stalnica, brez katere ne bi znali več živeti. Ampak vsako napoved pozabimo že naslednji dan. Ta in številni drugi pregovori pa ostajajo. Pa ne zato, ker bi z njimi skušali napovedati vreme, ne! Preprosto so naš zaklad, naša zgodovina, po njih se pretaka kri kdo ve koliko rodov. Morda sta bila med njihovimi  tvorci tudi moja, tvoja, vaša praprapra...babica, praprapra...dedek, kdo ve?! So del nas. Samo poznati jih moramo in se zavedati, da obstajajo. Tu so, da jih spoznate in se zamislite.
Andrej Velkavrh

Oglejte si še več slovenskih vremenskih pregovorov in rekov, ki niso objavljeni v knjigi.

 

Šifra izdelka: DIvrepreg

Karakteristike Slovenski vremenski pregovori in reki
Avtor: Martin Toman, Uroš Premru
Strani: 64
Vezava: trda
Dimenzije: 148 x 148 mm
Ilustrator: Damijan Stepančič

Mnenja in ocene kupcev za Slovenski vremenski pregovori in reki

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Slovenski vremenski pregovori in reki so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi