Skupina
Knjige
Zbirke
Ostale zbirke
Cenovni razred
Dobava

Zbirka Gostosevci II (trda vezava)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE


Zbirka Gostosevci obsega prevode proznih del sodobnih evropskih pisateljev, ki so ustvarjali v drugi polovici 20. stoletja in v začetku 21. stoletja. Avtorji so v zbirko vključeni zaradi njihove vloge in pomena pri oblikovanju sodobne literarne, kulturne in socialne zavesti. Zbirka je dobila ime po zvezdni kopici, imenovani Gostosevci, saj so »avtorji te zbirke svetle in prodorne zvezde sodobnega pisateljskega neba«.

Glavna tema izbranih naslovov je odnos posameznika do družbe, iskanje svobode v družbenih konvencijah, družini in njenih nenapisanih pravilih (npr. Dobrodošel madžarskega pisatelja K. Grecsa, Zlo švedskega romanopisca in novinarja Jana Guilloua, Otožni bog Čeha J. Kratochvila, Gnoj pisatelja in režiserja W. Kuczoka, Ponosni Smoker češke pisateljice Irena Douskove ...). Na drugi strani najdemo temo iskanja svobode skozi ustvarjanje lastnega življenjskega sloga, željo po umetniškem izrazu in večno željo po ljubezni, ki tvorijo kompleksnejše literarno tkivo v še vedno močnih pripovedih (npr. Zakoni, Okušanje žameta, Bežati ...). To iskanje svobode in individualnosti je najpomembnejši vidik sodobnega evropskega človeka, izvira pa iz osebnih, narodnih in literarnih izkušenj posameznega pisatelja.

Pri Didakti verjamemo, da smo izbrali dela, ki lahko slovenskim bralcem pripomorejo k razumevanju opisanih tem, ki poudarjajo pomembnost večvrstnega ustvarjanja in njegove vloge v v iskanju svobode, tudi skozi izkušnje drugih.

Zbirka Gostosevci II obsega knjige: 

Bežati
Okušanje žameta
Ponosni smoker
Otožni Bog
Zlo
Zakoni
Gnoj
Dobrodošel
V deželi Penavrit

 

Šifra izdelka: DIzbgost2
Popularnost med podobnimi ponudbami: 10. mesto

Mnenja in ocene kupcev za Zbirka Gostosevci II (trda vezava)

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Zbirka Gostosevci II (trda vezava) so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi