Brezplačna dostava in popusti na Logitech uspešnice – samo še do konca februarja! Kupi zdaj!
Skupina
Knjige
Bukvarnica
Kratka proza
Znamka
Didakta (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Na zalogi (1)
Do 2 dni (1)
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

Taščica (trda vezava)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Harry Hole je policist s precej burno preteklostjo, tako policijsko kot osebno. Dobi nalogo, da Sverreja Olsena, nastopaškega neo-nacista, ki se je zaradi birokratske napake izmuznil obsodbi, spravi nazaj za rešetke, vendar naloga kmalu preraste v tekmo s časom in političnim atentatom.

Medtem ko Hole skuša obvladati neonaciste, pripoved pelje bralca med zamere in maščevanja iz časov druge svetovne vojne, med Hitlerjeve norveške borce. Da se obe zgodbi spleteta, mora Hole narediti konec peklenskemu načrtu, ki se je kalil v  jarkih vzhodne fronte.

Z mojstrskim suspenzom avtor osvetli ne le domnevno norveško nacistično preteklost, pač pa tudi njeno sodobno neonacistično subkulturo.

Jo Nesbø (1960) je s svojo serijo o detektivu Harry Holeu (obsega že sedem nadaljevanj) trenutno eden najbolj branih in najbolj prodajanih avtorjev kriminalk. Piše tudi nežanrsko literaturo in knjige za otroke. Nekajkrat je bil že nagrajen za najboljši kriminalni roman (med drugim tudi za Taščico), prejel pa je tudi prestižni Duncan Lawrie International Dagger Award.


Članek o sodobni skandinavski kriminalki in Jo Nesbu.

Zakaj je naslovna fotografija na zadnji platnici knjige, ne na prvi, kot je običano?
Zbirka kriminalnih romanov Nož, kri, vrv, strup je zastavljena z nekoliko nenavadnim oblikovnim posegom. Na prednji platnici (kjer je običajno slika) se že začne vsebina knjige, saj tako bralca takoj potegne v vrtinec dogajanja. Tako je slika naslovnice objavljena šele na zadnji strani. Oblikovni koncept prinaša svežino tako v slovenski, kot tudi svetovni literarni prostor in s tem poudarja tudi svojevrstnost in odlično kakovost skrbno izbranih literarnih del, ki so vključena v zbirko Nož, kri, vrv, strup. 

 

Taščica je svetovna uspešnica:

 

Kratek intervju z Jo Nesbøm

Imata z glavnim junakom Harryjem Holeom veliko skupnega?
Oba sva romantična, melanholična, prisegava na mešanico kaosa in discipline.

Kdaj ste začeli s pisanjem?
Najprej sem samo bral in bral. S pisanjem sem odlašal, kolikor se je dalo, do 37. leta, potem pa je izbruhnilo z mene, pisal sem kot nor.

Roman Brezskrbno temelji na izgubi spomina, kar se v kriminalnih romanih velikokrat povezuje z identiteto posameznika in njegovim sprejemanjem svoje temne plati. Zakaj je to tako pomemben del zgodbe?
Vprašanje ali zlo obstaja, kot antisocialni gen, kot posledica družbe in kulture, ali pa je zlo nekaj, kar enostavno potrebujemo, da preživimo v določenih situacijah - to je bistvena tema v vseh mojih knjigah s Harryjem Holeom, še posebej pa izstopa v romanu Brezskrbno.

Ste glasbenik in hkrati pisatelj. Je pisanje zelo različno od ustvarjanja glasbe? Morda kdaj tekmujeta za vašo pozornost?
Z glasbo se sproščam, medtem ko je pisanje uporabljanje domišljije, zmišljevanje stvari, kjer zelo hitro vem, če sem na pravi poti. Zdaj je pisanje glasbe v drugem planu, pisanje kriminalk ima zdaj glavno besedo.

Koliko je za vas pomembno, da se vaši bralci identificirajo z glavnimi junaki?
Želim si, da bi se prepoznali v mojih likih, hkrati pa da bi junaki ostali tudi skrivnostni. Kot v resničnem življenju.

Ali prav zato Harry Hole ni superheroj, ampak preprost človek z veliko težavami?
Da je lik zanimiv, mora imeti težave ... veliko njih.

Ampak ljudje bi si želeli, da ima Harry več lastnosti superheroja?
Kot policaj, seveda. Kot glavni lik v kriminalki, morda. Ampak pri meni ne gre za take vrste zgodbo. Moj Harry je človek, ki se bojuje s celim svetom in sam s seboj.

 

Odlomek iz recenzije knjige v reviji Bukla

"V knjigi se prepletata dve na prvi pogled nepovezani zgodbi. Prva se dogaja v obdobju druge svetovne vojne, kjer se na vzhodni fronti, v nemogočih razmerah, na Hitlerjevi strani bojuje skupina norveških prostovoljcev, katerih želja je predvsem preživeti. Na drugi strani pa na prelomu stoletja detektiv Harry Hole zaradi spodrsljaja pri varovanju ameriškega predsednika napreduje v višjega komisarja in je premeščen v norveško varnostno službo z nalogo, da spremlja neonacistično sceno...Vsi dogodki se zdijo popolnoma nepovezani, dokler Harry ne odkrije človeka, ki jih povezuje. Napeta, odlično napisana zgodba."

Avtorica recenzije Majda Peklaj

Vse knjige iz serije >> 

       

            

Šifra izdelka: DItasct

Karakteristike Taščica (trda vezava)
Avtor: Jo Nesbo
Prevajalec: Darko Čuden
Strani: 520
Vezava: trda
Dimenzije: 190 x 190 mm

Mnenja in ocene kupcev za Taščica (trda vezava)

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Taščica (trda vezava) so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi