Brezplačna dostava in popusti na Logitech uspešnice – samo še do konca februarja! Kupi zdaj!
Skupina
Knjige
Bukvarnica
Kratka proza
Znamka
Didakta (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Na zalogi (1)
Do 2 dni (1)
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Varnostne kamere ujamejo moškega, ki vkoraka v oselsko banko, ženski za okencem prisloni pištolo na glavo in ukaže, naj šteje do petindvajset. Ker svojega denarja ne dobi pravočasno, pritisne na sprožilec - ženska umre, moški pa skupaj z dvema milijonoma norveških kron izgine brez sledu.

Po pijani noči z nekdanjim dekletom Anno se Harry Hole prekrokan zbudi v svojem stanovanju brez mobilnega telefona in brez spomina na prejšnjo noč. Še isti dan najdejo Annino truplo, Harry postane glavni osumljenec v primeru, ki ga vodi njegov osovraženi nasprotnik Tom Waaler. Med tem se surovi bančni ropi nadaljujejo, kar vodi Holea iz Oselskih ulic v soparno Brazilijo s poskusom, da bi rešil dva primera in opral svoje ime. A Waaler še ni dokončno opravil s svojim dolgoletnim sovražnikom.

Cena e-knjige je 9,99 EUR.

Jo Nesbo o Brezskrbno:
 »Ambiciozen roman. Ogrodje zgodbe sem pisal dolgo časa, a sem se kljub temu nekajkrat znašel na mrtvi točki. Pogovarjal sem se z bančnimi roparji in sedel v svojem takratnem stanovanju na ulici Sorgenfri (norv. brez skrbi) ter pisal o sosedovi spalnici. Celo gimnastični konj z ročaji je iz sosedovega stanovanja.«

Jo Nesbø

 

Jo Nesbø je poznan kot eden najboljših piscev kriminalk na svetu. Njegovi romani z glavnim junakom detektivom Harryjem Holom so dosegli uspeh tako v njegovi rodni Norveški kot tudi drugod po svetu, navdušili so kritike, knjigarnarje in bralce. Njegove knjige so prevedene v štirideset jezikov, pogostokrat nagrajene ter redno na lestvicah najbolje prodajanih knjig. Kritiki izpostavljajo, da je Nesbu uspelo s svojimi nenavadnimi pristopi in ambicijami, psihološkim vpogledom in poglobljenim poznavanjem sodobnega življenja in globaliziranega sveta vnesti nove dimenzije v sodobni kriminalni roman.

 

Poleg kriminalnih romanov Nesbo ustvarja tudi literaturo za otroke. Serijo mladinskih romanov Doctor Proctor, ki jo odlikuje prisrčna čudaškost, velikokrat primerjajo z deli Roalda Dahla, skupna naj bi jima bila neverjetna domišljija, igrivost in toplina v sodelovanju z izvirnimi karakterji in duhovitimi dialogi.

V Oslu rojeni Nesbø je sprva želel postati nogometaš, kar mu je preprečila poškodba kolena, zaradi slabih ocen se ni mogel vpisati na želeno fakulteto, pa se je podal v vojsko. V tem času se je naučil discipline, ponovno opravljal maturo in jo tudi opravil - z najvišjim številom točk. Po diplomi s slavne Bergenske ekonomske fakultete se je zaposlil kot uspešen borzni posrednik, hkrati pa ustanovil glasbeno skupino Di Derre, katere drugi album je postal najbolje prodajan album na Norveškem, Di Derre pa ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin. Nesbø je tako podnevi opravljal delo borznega posrednika, ponoči pa se je prelevil v pop zvezdo. Po letu dni je imel vsega dovolj, vzel si je šest mesecev premora in odpotoval v Avstralijo, kjer je nastala njegova prva knjiga, kriminalni roman The Bat Man. Na Norveškem je izšel leta 1997 in takoj prejel pozitivne kritike. V naslednjih letih je sledilo še sedem kriminalk z glavnim junakom detektivom Harryjem Holom, vse pa so postale takojšnji hit, podirajo rekorde tako v branosti, hitrosti prodaje in številu nagrad. A Jo Nesbø še ne namerava odnehati, piše že naslednjo zgodbo o slavnem detektivu.

"Za Joja Nesba pravijo, da je novi Stieg Larsson. Pa ni. Veliko boljši je." (Sobotna priloga)

Kdo je višji inšpektor Harry Hole?

Ključ do Jo Nesbovega mednarodnega uspeha vsaj deloma tiči v izvirnosti in skrajni realističnosti glavnega junaka, detektiva Harryja Holea. Harry je že po izidu prve knjige postal kulten lik, pristen antijunak nemogočega karakterja, a hkrati tako simpatičen. Po mnenju njegovih nadrejenih je Harry eden najboljših detektivov Oselske policije in obenem tudi najslabši javni uslužbenec. Dolgoleten alkoholik, nasprotnik vsakršne avtoritete deluje po svojih pravilih, a med sodelavci vseeno velja za dobrega policista z visokimi moralnimi standardi in tenkočutnim smislom za pravico. Njegovo osebno življenje pa daje občutek, kot da se je njegov slavni »notranji kompas« popolnoma pokvaril. Muči ga zapleteno razmerje z Rakel, v katero se zaljubi v Taščici in ki vse odtlej stopa in izstopa v njegovo življenje glede na njegove deloholične in alkoholične epizode. Ne on ne ona se ne moreta odpovedati ljubezni svojega življenja, čeprav izgleda, da nikakor ne moreta shajati eden z drugim. Poleg tega je Harry prirastel k srcu tudi Rakelinemu sinu Olegu, ki je v njem našel očetovski lik. Ob Olegu Harryjevo življenje razsvetljuje tudi njegova mlajša sestra Sis, a kaj ko ga hkrati vse prepogosto zatemni alkohol.  

 

Več o fenomenu Jo Nesba:

- jonesbo.com

- jonesbo.co.uk

- Washington post

Komentar Jo Nesba o aktualnih dogajanjih na Norveškem. (Dnevnikov objektiv, 30.7.2011)

Je mogoče najti povezavo med skandinavskimi kriminalkami in dejanskim terorističnim nasiljem na Norveškem? (Sobotna priloga, 30.7.2011).

Šifra izdelka: DIbrezskrb

Karakteristike Brezskrbno
Avtor: Jo Nesbø
Prevajalec: Darko Čuden
Strani: 472
Vezava: broširana
Dimenzije: 200 x 200 mm

Mnenja in ocene kupcev za Brezskrbno

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Brezskrbno so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi