Skupina
Knjige
Romani
Biografski romani
Cenovni razred
Dobava

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Po prvih nerodnih korakih dolgina iz Kranja, ki se je v vojski s treniranjem teka izognil vojaškemu drilu s smrdečim konjem ob sebi, sledi popotovanje, polno humorja in samoironije, s popolnim tekaškim korakom od prvega tekmovalnega preizkusa v Bielu do smrtno nevarne, a triumfalne Trans Americe.

Tri desetletja znoja, klančin in navkrebrnih psovk edinstvenega ultra tekača Dušana Mravljeta na straneh knjige, po kateri boste odložili vse tekaške priročnike, v smetnjak zabrisali piskajočo štoparico in si nadeli lahko tekaško obutev za Tek, pisan z veliko začetnico. In seveda boste na cilju spili pošten vrček ohlajenega piva!

Če želite podpisan izvod knjige, to vpišite v opombe.

Iz recenzij: 

"Zgodba človeka, ki je v duši Športnik in v življenju Človek! Težko je vse vtise ob taki knjigi strniti v nekaj stavkov, a če že moram, lahko rečem le – knjigo v roke. Vsakemu!"

Dr. Matej Tušak 

 Knjiga pripoveduje o tekaški in osebni zgodbi človeka, ki je pripravljen in sposoben iz sebe potegniti maksimum. Čeprav je zgodba napisana v skoraj humornem slogu, pripoveduje o izjemnih naporih, neomajni volji, navadnim ljudem nepredstavljivem prenašanju bolečin, psihični stabilnosti in odločnosti doseči zadani cilj.

Dr. Stojan Burnik 

     

Dušan Mravlje je v svoji skoraj 30-letni tekaški karieri pretekel več kot 300.000 km in dosegel vrsto vrhunskih dosežkov, ki ga uvrščajo med najuspešnejše ultramaratonce na planetu zadnjih desetletij. Je eden od dveh zemljanov, ki sta tekmovalno pretekla tri kontinente (ZDA, Avstralija in Evropa). 

Recenzenti: Brigita Bukovec, dr. Stojan Burnik in dr. Matej Tušak.
Fotografije: Aleš Fevžer, Boštjan Fon, arhiv Dušana Mravljeta.

Iz uvoda:

»Če govorimo o ekstremnem, vzdržljivostnem in vztrajnostnem športu pri nas, je tam, prav na vrhu, prostora le za redke ljudi.  Mravlje je bil povsem na vrhu, tam kjer je prostor le še za Jureta Robiča in alpinista Tomaž Humarja ...«

Primož Kališnik 

Intervju z Dušanom Mravljetom (Radio Slovenija, 11. 9. 2013)

Več o Dušanu Mravljetu >>

 

Novinar Boštjan Fon se je že v mladih letih je veljal za nenasitnega bralca, ki knjige požira na metre. A po treh letih na gimnaziji se je raje prepisal na strojno šolo ter se kasneje zaposlil v jeseniški železarni. Dolga leta je bil honorarni sodelavec pri tovarniškem tedniku Železar, dokler ni dobil mesta dopisnika pri časopisu Ekipa, desetletje nazaj pa je kot poročevalec pristal v sestavi redakcije Slovenskih novic. Zadnjih nekaj let je tudi glavni organizator pohoda Sto žensk na Triglav. Kot član spremljevalne ekipe je sodeloval tudi pri prvi osvojitvi RAAM-a pokojnega kolesarskega ultramaratonca Jureta Robiča. V prostem času uspešno igra hokej na rolerjih pri HK iTAKSport Utik in teče na dolge proge.

 

 

Cena e-knjige je 14,99 EUR.

Šifra izdelka: DI9789612612931

Karakteristike DUŠAN MRAVLJE
Avtor: Tek, moja norost
Strani: 376
Vezava: trda
Dimenzije: 230 x 230 mm
Opombe: Avtorja: Boštjan Fon, Dušan Mravlje, fotografije: Boštjan Fon, Aleš Fevžer, arhiv Dušana Mravljeta

Mnenja in ocene kupcev za DUŠAN MRAVLJE

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci DUŠAN MRAVLJE so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi