Brezplačna dostava in popusti na Logitech uspešnice – samo še do konca februarja! Kupi zdaj!
Skupina
Knjige
Darilne knjige
Cenovni razred
Dobava

Ljubljana, mesto v zelenju

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Vzorno urjeni parkovni nasadi, javne zelene površine in ohranjena obmestna krajina so že od nekdaj ponos in bogastvo vsakega mesta. Zanimanje javnosti za njihovo varovanje in razvoj se je v zadnjem času ob splošnem spoznanju nujnosti varstva okolja in zaščiti narave, močno povečalo.

Ljubljana ima v urbanem delu mesta številne parke in druge zelene površine, glavno vrednost pa ji daje pestra naravna in kulturna krajina, ki mesto obkroža in se vtke v najožje središče. Vsebino monografske sestavljene knjige podajajo poglavja:

Mesto v krajini
Zgodovinski razvoj
Parki
Tivoli
Parkovne ureditve
Posebni parki in vrtovi
Drevo in drevoredi
Stanovanjsko zelenje
Parkovni gozdovi Ljubljane
Ljubljanica
Ljubljansko barje
Ob Savi
Pogled v prihodnost

Vsaka kategorija zelenih površin ali pa tudi posamični objekti imajo navedene in opisane značilnosti: sestav, urejenost, uporabnost, privlačnost, kot pa tudi pomanjklivosti. Opisan je nastanek in razvoj posameznih površin, njihovo povečevanje ali krnitev in njihova ogroženost. Podani so tudi predlogi in zamisli, za njihove dopolnilne ureditve, prilagojene današnjim in jutrišnjim potrebam mesta, pa tudi okvirni pogledi na razvoj sistema javnih zelenih površin Ljubljane.

Avtor Marjan Jančar je pejsažni arhitekt. Več desetletij je deloval pri urbanističnem planiranju in načrtovanju ter projektiranju in urejanju zelenih površin v Ljubljani. Sočasno je projektiral krajinske in parkovne ureditve v številnih krajih po Sloveniji, dalje v vseh republikah nekdanje Jugoslavije, zlasti v turističnih krajih vzdolž Jadrana. Omeniti velja še njegovo dolgoletno sodelovanje pri parkovnih ureditvah večjih, reprezentančih, protokolarnih objektov nekdanje države. Prejel je več nagrad in prvih mest pri javnih urbanističnio arhitektonskih in krajinskih natečajih.

Šifra izdelka: DILJ
Popularnost med podobnimi ponudbami: 16. mesto

Karakteristike Ljubljana, mesto v zelenju
Avtor: Marjan Jančar
Strani: 234
Vezava: trda s ščitnim ovitkom
Dimenzije: 305 x 305 mm
Opombe: Zadnji izvodi: knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Mnenja in ocene kupcev za Ljubljana, mesto v zelenju

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Ljubljana, mesto v zelenju so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi