Skupina
Knjige
Leposlovje, romani, potopisi
Znamka
Didakta (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Malčki so radovedni, neposredni, prikupni in navihani in prav take so tudi otroške pesmice v Pesmarici prvih besed. V pesmicah najdemo pomembna bitja in reči iz otroškega sveta: medvedke, očija, telefon, babico, kužka, strahce, tobogan ...

Pesmarica, polna besednih iger in skovank, bo vašemu malčku v veliko zabavo, obenem pa se bo učil novih besed in razmišljanja.

 

Knjiga je prejela znak kakovosti Zlata hruška.

 

Milan Dekleva je priznani in večkrat nagrajeni slovenski pesnik, piše pa tudi romane in eseje. S prvo pesniško zbirko Mushi mushi (1971) se avtor zavestno odmika ustaljenim poetičnim reformam časa, v kateri je zbirka nastala. S to zbirko haikujev, avtor odkriva željo po poenotenju in zlitju „orientalske" oblike in „evropske" vsebine. Prvo knjigo otroških pesmi Pesmi za lačne sanjavce (1981) obvladuje pesnikova bleščeča, živa, vsega se dotikajoča fantazija, ki zmore v dveh verzih povezati povsem različne, medsebojno tuje reči. Nato sledi Magnetni deček (1983), v kateri je bistvena doživljajska sestavina navezana na lastno zaljubljenost oziroma prijateljstvo: čustveno stanje in odzivanje drugega. Leta 1989 prejme avtor nagrado Prešernovega sklada za zbirko Zapriseženi prah (1987), v kateri se pojavi pesem kot čista, prosojna „ljubezenska pisava". V zbirki Odjedanje božjega (1988), za katero je prejel Jenkovo nagrado leta 1991, pesnika zanima razmerje med človekovo dušo in telesom in jih skuša s svojo pesniško govorico zbližati. V nagrajeni zbirki (Župančičeva nagrada) Šepavi soneti (1995), ki je istega leta nastala in bila nagrajena, skuša avtor variirati sonetno obliko in jo uporabiti za nove jezikovno - slogovne prijeme. Leta 1997 se Dekleva z romanom Oko v zraku, ki posega v obdobje slovenskega študentskega gibanja, začasno odmakne od poezije. Istega leta Dekleva napiše še čudovito zbirko esejev o poeziji Gnezda in katedrale (1997), za katero leta 1999 prejme Rožančevo nagrado. Svoje ustvarjanje nadaljuje z romanom Pimlico (1998), ki se prostorsko in časovno navezuje na Oko v zraku (1997). Leta 2003 je avtor prejel Veronikino nagrado za zbirko V živi zob (2003). Novejši esej Dekleve, O trnu in rožiperiferijoPrešernovo nagrado za življenjsko pesniško in pisateljsko delo in Kresnika za roman (2002), je zagovor poezije, sej je njena vloga, po mnenju avtorja, vse bolj potisnjena na družbenega dogajanja. Leta 2006 pa je Milan Dekleva prejel Zmagoslavje podgan (2005).

 

 

Šifra izdelka: DIpesmdek

Karakteristike Pesmarica prvih besed
Avtor: Milan Dekleva
Strani: 32
Vezava: trda
Dimenzije: 215 x 215 mm
Ilustrator: Silvan Omerzu
Opombe: Knjiga je prejela znak kakovosti Zlata hruška.

Mnenja in ocene kupcev za Pesmarica prvih besed

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Pesmarica prvih besed so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi