Skupina
Knjige
Leposlovje, romani, potopisi
Znamka
Didakta (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Asfaltno smolo na kolesih je prekrila plast rdečega prahu. Cesta že zdavnaj ni več opravičevala svojega imena. Nepreglednega prostranstva dežele širnega neba je bilo že zdavnaj konec, jaz pa sem se spraševal, za kakšne grehe delam pokoro. Kljub dobrim blažilnikom mi je namreč glavo z rameni vred nabijalo v križ, tako da sem včasih dolge kilometre sedel na stegnih z zadnjico ob sedežu, kot dirkači skozi zavoje. Na kolovoznih poteh sem sočustvoval z motorjem, ga prosil, naj mi vdano služi, in ga božal kakor mačka. Čeprav ga nisem krstil in se pogovarjal z njim, sem v trenutkih obupa z njega kričal na noje, kenguruje in goane sredi ‘busha'. Ko sem ga rinil čez potoke in reke, sem v smrtnem strahu grdo preklinjal krokodile in v objemu neokrnjene divjine domorodce prosil za nasvete za preživetje. Za menoj so ostajali dolgi kilometri gozdnih kolovozov in poti, ki jih je izoblikoval buldožer, vse drugo so pozneje naredili še dež in veter, hudourniški nalivi in v sušnih mesecih pekoče sonce. (odlomek iz besedila)

Knjiga je izšla v sodelovanju z:

 

.............................................................................................................................................

Z Miranom Juvančičem na pot

V času sodobnih tehnologij človeku ni potrebno zapustiti hiše, da bi spoznal lepote dežel, značilnosti krajev, ljudi. Preprost pritisk na gumb računalniške tipkovnice in že se preselimo v drug svet.

A ne Miran Juvančič. Svoji ženi je sicer večkrat obljubil: »Le še to potovanje, potem pa nikamor več!«, pa se k sreči tega ni držal, saj želi svet dojeti z vsemi čuti.

Svoje izkušnje in doživetja s poti preliva med širši krog ljudi že dalj časa tudi z iskrivimi potopisnimi predavanji in krajšimi objavami v revijah (Motorist in druge), nadvse prijetno pa nas je presenetil z literarno objavo svojega potovanja v daljno Sibirijo. V knjigi Z motorjem v preteklost - Sibirija, ki je izšla leta 2004, je Miran z Majdo odšel na pot v času in prostoru. Motivi, ki so ga potegnili na pot, vam bodo jasni, ko se srečate s to knjigo, ki je prepletanje spominov in popotniškega dnevnika - prijetno pa vas gotovo preseneti tudi izkušnja s pokrajino in z ljudmi, ki sta jo doživljala motoristična popotnika.

Nova Miranova avantura se imenuje Nevidno bogastvo: Avstralija in Argentina. V njej je popisal svojo pot po dveh daljnih celinah - Avstraliji in Južni Ameriki. Da sta od »odprave« v Avstralijo minili že dve desetletji, je za to poglavje knjige dodaten čar, Miran in Majda pa sta se na tej svoji ekspediciji peklensko prekalila kot popotnika in motorista.

Kogar mikajo izzivi potovanj, bo radoveden in vesel posegel po novi knjigi Mirana Juvančiča, ki sooča dve daljni celini, dve raznoliki civilizaciji.

Miran s svojih poti v pripovedovanjih niza skupek zanimivih, čudnih, zgodovinskih, tehničnih, etnoloških, botaničnih, zooloških, eksistencialnih in čisto naravnih človeških izkušenj. Njegova obzorja so neskončna, zato nikoli ne ve (mi pa tudi ne), kam ga bo pripeljala siva cesta, kakšno dogodivščino mu je namenila usoda.

Ko z Miranom in Majdo prepotujemo del poti, spoznamo, da če je na tej poti kaj »slovenskega«, je Miran to gotovo sposoben najti oziroma spoznati. Spoznamo tudi, da je dobro verjeti v »dobro«, pa naj bo to karkoli in kjerkoli - na vseh njunih in naših poteh.

Andreja Štuhec

Šifra izdelka: DINevidno
Popularnost med podobnimi ponudbami: 7. mesto

Karakteristike Nevidno bogastvo
Avtor: Miran Juvančič
Strani: 250
Vezava: trda
Dimenzije: 245 x 245 mm

Mnenja in ocene kupcev za Nevidno bogastvo

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Nevidno bogastvo so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi