Skupina
Knjige
Leposlovje, romani, potopisi
Znamka
Didakta (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Mare Cestnik, pisatelj, prevajalec in urednik, zavrača oznako »svetovni popotnik«. Hujša pomanjkljivost kot to, da še ni obiskal troje od sedmih celin ter tričetrt svetovnih držav, se mu zdi dejstvo, da od blizu še ne pozna cele vrste slovenskih rek, dolin, gora, gozdov, krajev, kar celih pokrajin. In prav v prepričanju, da je svet vse, tudi na videz najbolj običajna stvarnost, in povsod, tudi takoj za vogalom domače hiše, tiči razlog, zakaj noče biti in zakaj tudi ni »zbiralec dežel« in nabiralec žigov v potnem listu. 

Njegova popotniška dokazila so shranjena predvsem v njegovih knjigah, najizraziteje seveda v potopisih: o otokih Kiribati (Hiša za goste, 1994), o Kitajski (Nasmej se mi s poševnimi očmi, 1998), o Novi Zelandiji (Samotarjeva oblačila ali Poletje ima velike oči, 2004) in o Sloveniji (Brezmejne bližine, 2004). In zdaj Motnje v raju; zbirka dvajsetih popotnih pripovedi prinaša razgibana, slogovno izbrušena poročila o soočenjih in prijateljevanjih s tako otoško vabljivimi deželami, kot so na primer Cookovi otoki, Filipini ali Sri Lanka, vendar tudi s tako rekoč bolj navadnimi, kot so ZDA, Češka ali države bivše Jugoslavije.

V tem potopisnem izboru najboljšega se razpojejo značilno Cestnikove pisateljske lastnosti, kot so dražljivo poigravanje s čutnostjo, igriva duhovitost in kritičnost brez moraliziranja – Motnje v raju predstavljajo branje, ki poraja pomisleke, a ki zato nič manj ne navdušuje za nova srečevanja z drugačnostjo in življenjsko radostjo.

Več o avtorju: Mare Cestnik

 

 

Odlomek iz recenzije knjige v reviji Mladina

"Cestniku se pozna, da je z vsem bitjem in žitjem pisatelj, njegovi potopisi so pogosto pravi mali eseji, ki se zdaj osredotočijo okoli portreta, okrog zgodbe o kom, ki ga je srečal na poti in ga je čisto očaral, še najbolj njegov modri prijatelj na Šrilanki, kamor je po cunamiju odnesel doma nabrano humanitarno pomoč, pa tudi drugi; drugič so to nesorazmernosti v svetu, in kadar jih povzročajo politični sistemi, zna Cestnik povedati kakšno prav gorjupo."

Ocena: ++++

Matej Bogataj

Odlomek iz recenzije knjige v reviji Bukla

"Za ljubitelje potopisov je izšla nova poslastica izpod peresa izkušenega popotnika in pisca, ki zavrača oznako »svetovni popotnik«, saj pravi, da je za ta naziv najprej treba dodobra spoznati domače kraje... Ne glede na oddaljenost zna avtor pričarati čarobnost posamezne dežele in s svojo značilno poetičnostjo ter nevsiljivo duhovitostjo mami bralca, da se, pa čeprav samo na papirju, preda nasladam popotovanja. Delo, ob katerem se spomnimo, da so tudi dolgi zimski meseci primerni za destinacije, kjer je tudi pozimi toplo."

Jure Preglau

Šifra izdelka: DImotraj
Popularnost med podobnimi ponudbami: 8. mesto

Karakteristike Motnje v raju
Avtor: Mare Cestnik
Strani: 352
Vezava: trda
Dimenzije: 240 x 240 mm

Mnenja in ocene kupcev za Motnje v raju

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Motnje v raju so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi