Skupina
Knjige
Leposlovje, romani, potopisi
Znamka
Didakta (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

JETI - resničnost in legenda

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Jeti živi v Himalaji že na tisoče let, in to na dva načina: kot žival iz visokogorja in kot legenda iz ustnega izročila domačinov. Zahodni raziskovalci in alpinisti so pred približno sto leti s svojih raziskovalnih potovanj prinesli pripovedko o snežnem človeku in tako je legenda o jetiju postala znana tudi pri nas. Obravnava ga kot tibetanskega King Konga ali neke vrste neandertalca oziroma "manjkajoči člen" v zgodovini človeške evolucije. 

Reinhold Messner je na prvega jetija naletel na neki himalajski odpravi leta 1986. Od takrat je opravil več raziskovalnih potovanj v Nepal in Ladakh, Butan, Baltistan in severno Indijo - vsakič v iskanju razrešitve uganke o jetiju. Messner v svoji knjigi Jeti - resničnost in legenda bralce popelje na svojevrstno iskanje sledov.

 

Foto: Wikipedija

Reinhold Messner, najbolj slaven alpinist in pustolovec našega časa, poslanec evropskega parlamenta v letih od 1999 do 2004, se je rodil leta 1944 v kraju Vilnoss na južnem Tirolskem, zdaj pa živi na gradu Juval v Vinschgauu in v Meranu. Messner je kot prvi človek osvojil vseh 14 osemtisočakov, med drugim Mount Everest brez dodatnega kisika. Poročilo o tem svojem verjetno najbolj spektakularnem podvigu je objavil pod naslovom Everest; kristalni horizont. Messner je peš prečil Grenlandijo, Antarktiko, vzhodni Tibet in puščavo Gobi. Je avtor kopice knjig, od katerih so številne postale prave uspešnice, npr. Antarktika, raj in pekel; Nikoli nazaj; Malloryjeva druga smrt; Nanga Parbat - Gola gora; Gobi - poslednja pustolovščina.

Šifra izdelka: DI100243

Karakteristike JETI - resničnost in legenda
Avtor: Reinhold Messner
Prevajalec: Gabriela Dežman
Strani: 250
Vezava: broširana
Dimenzije: 180 x 180 mm

Mnenja in ocene kupcev za JETI - resničnost in legenda

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci JETI - resničnost in legenda so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi