Skupina
Knjige
Romani
Leposlovje, romani, potopisi
Znamka
Didakta (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (1)
Dobava
Do 3 dni (1)
Do 7 dni (1)
Do 15 dni (1)
Do 30 dni (1)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Pier Paolo Pasolini je bil vsestranski umetnik, intelektualec, pisatelj, pesnik, dramatik, slikar, novinar, esejist, filozof, kontraverzna politična ikona, še najbolj znan pa je kot režiser svetovnega slovesa. Med njegove najbolj znamenite filme sodijo Mamma Roma, Evangelij po Mateju, Dekameron in Salo ali 120 dni Sodome. Je eden najvidnejših italijanskih predstavnikov filmskega novega realizma. Tudi za njegove knjige je značilno provokativno, kritično opisovanje žalostne resničnosti.

Svojo izkušnjo brezposelnosti in neznosne bede v rimskih delavskih predmestjih je opisal v svojem drugem romanu Nasilno življenje (1959). V njem se mladi in nadobudni Tommaso skozi življenje nekako prebija s kriminalnimi dejanji.

Ko odprete knjigo v vas bušne neznosen smrad po odpadkih in urinu, junaku družbo delajo obstranci, bolniki, prostituiranci in druge izgubljene duše. K realizmu prispevajo tudi grobi dialogi v pogovornem jeziku. Toda čeprav junak romana brodi po grdem dnu, je celoten roman estetsko dovršen pesniški krik po dostojnem življenju.

Pasolini in Idrija - program dogodkov ob odkritju spominske plošče >>

 

 


 

Šifra izdelka: DI000541

Karakteristike Nasilno življenje
Avtor: Pier Paolo Pasolini
Prevajalec: Dean Rajčić
Strani: 384
Vezava: trda
Dimenzije: 208 x 208 mm

Mnenja in ocene kupcev za Nasilno življenje

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Nasilno življenje so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi