Skupina
Knjige
Otroške knjige
Cenovni razred
Dobava

Naježene prigode

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

V založbi Didakta smo se odločili za izdajo Naježenih prigod uveljavljene slovenske avtorice Tatjane Kokalj, ki v zadnjih letih zelo plodno ustvarja. Od leta 1997 je izšlo že 14 njenih knjig. Lani smo pri založbi Didakta izdali njeno zbirko dramskih besedil za otroke Slamnati bikec.

Naježene prigode so zbirka 10 zgodbic o ježkih Miku in Jaku, ki se na simpatičen način spopadata s strahovi v vsakdanjem življenju. Zbirka je sestavljena iz vsebinsko raznolikih kratkih pripovedi, vendar je njihova rdeča nit oz. tematska povezava izkušenjski svet sodobnih otrok, ki se sestavlja ob ježkih Miku in Jaku. Okoli njiju se plete niz duhovitih dogodivščin: ob padcu hruške pomislita na konec sveta (Konec sveta), po otroško se zmotita in kostanj iščeta pod bukvijo (Kostanj), doživita strah (Čarovnica), se vživita v pravljico, tako da postane zmaj skorajda resničen (Zmaj iz pravljice), okusita strah pred zdravnikom (Smučarsko popoldne), preživita nenavadno srečanje z miško (Na podstrešju), z divjim možem iz svoje domišljije (Divji mož) in s strašilom (Izidorjeva njiva); spremenita se v pravljična junaka (Na izletu) ter skusita posledice nepazljivosti (Rojstni dan).

Ob obeh osrednjih književnih osebah v zgodbici nastopa tudi zajec Izidor, njun "starejši vrstnik". Ta lik vzpostavlja racionalno nasprotje otroškosti ježkov tako, da jima pokaže nesmiselnost njunega strahu.

Knjigo je ilustrirala priznana ilustratorka Mojca Cerjak, kar ji podeljuje še poseben draž in mik, saj je ilustratorka na zares prisrčen način upodobila življenje ježkov Mika in Jaka. Pisateljica sama pa je takole predstavila Naježene prigode: "Pred vami je nova slikanica Naježene prigode. Namenjena je vsem vam mali bralci in poslušalci, ki raje kot pred televizijo sedete v varno naročje in prisluhnete pravljici. Kdo sta Mik in Jak? To sta dva prestrašena ježka, ki živita v mali hišici in veliko stvari okoli sebe ne razumeta. Prav tako kot otroci se bojita nenavadnih šumov, neznanih gozdov, čudnih podob, zdravnika, zmajev, divjih mož in nevarnosti, ki pretijo na vsakem koraku. A nič se ne bojte. Pravljice niso nastale zato, da bi vas plašile. Rade bi vam le zaupale, da je strah čisto odveč. Kadar se v daljavi prikaže divji mož, napnite oči. Morda je tam le košat grm, ki se ziblje z vetrom. In ko boste drgetali pred čarovnico? Čarovnica je le svečka v debeli buči. Sedaj pa brž knjigo v roke. Otroci, ki poznate velike črke, jo preberite sami. Tisti, ki ste še premajhni, da bi brali, pa zlezite v očkovo, mamino, babičino ali dedkovo naročje. Prisluhnite ježkoma Miku in Jaku. Povedala vam bosta pravljico."

Šifra izdelka: DI000390
Popularnost med podobnimi ponudbami: 21. mesto

Karakteristike Naježene prigode
Avtor: Tatjana Kokalj
Strani: 27
Vezava: trda
Dimenzije: 208 x 208 mm
Ilustrator: Mojca Cerjak
Opombe: Zadnji izvodi (knjiga je lahko rahlo poškodovana).

Mnenja in ocene kupcev za Naježene prigode

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Naježene prigode so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi