Brezplačna dostava in popusti na Logitech uspešnice – samo še do konca februarja! Kupi zdaj!
Skupina
Knjige
Strokovna literatura
Priročniki in vodniki
Znamka
Založba narava (18)
Didakta (3)
Pasadena (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (19)
25 € - 49 € (3)
Dobava
Na zalogi (19)
Do 2 dni (19)
Do 3 dni (22)
Do 7 dni (22)
Do 15 dni (22)
Do 30 dni (22)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

"Dragi poznejši svet! Če ne boš boljši, pametnejši in pravičnejši, kot smo (bili) mi, naj te vzame hudič! To pobožno željo izraža z vsem spoštovanjem vaš (bivši) podpisani. - Albert Einstein"

Knjiga dr. Petra Stariča je pregleden prikaz zgodovine atomske bombe, njena velika kvaliteta pa je predvsem poljudno in privlačno pisanje in odkrito navdušenje avtorja pri razkrivanju za marsikoga odmaknjenih skrivnosti tehnike. Knjiga je razširjena in poglobljena izdaja knjižice Izdelava prvih atomskih bomb, ki je izšla ob petdesetletnici bombardiranja Hirošime. Od tedaj je dr. Starič knjigo dopolnjeval in nadgrajeval z novimi podatki, njeno presežno vrednost pa tvori bogat fotografski in slikovni material, ki ga je avtor pridobil pri številnih tujih vojnih institucijah in podjetjih.

Dr. Peter Starič se je rodil 2. septembra 1924 v Ljubljani, kjer je opravil tudi vse študije. Zaradi posledic na zdravju, ki mu jih je pustila italijanska internacija, je študij elektronike zaključil šele leta 1961, leta 1991 pa je opravil tudi doktorat. Še kot študent je od leta 1951 delal na Oddelku za fiziko Medicinske fakultete v Ljubljani, prvič pa se je zaposlil leta 1956 v Iskri, kjer je delal na razvoju osciloskopov. V letih 1967-1970 je delal pri podjetju Tektronix, Inc. v Beavertonu v Oregonu v ZDA. Po vrnitvi se je spet zaposlil v Iskri, kjer je razvijal pH-metre in je s tega področja dobil tudi (svoj drugi) patent; leta 1975 je delal pri Iskri TV Pržan, leta 1981 pa se je zaposlil na Institutu »Jožef Stefan«, kjer je razvil elektroniko za dva masna spektrometra in za merilnik kisika. Od leta 1989 je bil zaposlen na Elektroinštitutu Milan Vidmar in doktoriral na Univerzi v Ljubljani s področja širokopasovnih ojačevalnikov. Leta 1994 se je upokojil, nato je še dve leti delal kot svetovalec inštituta. Pozneje je skupaj s kolegom Erikom Marganom napisal knjigo »Wideband Amplifiers«, ki jo je leta 2006 objavilo nemško založniško podjetje Springer. Knjiga je že po enem letu pošla in je že ponatisnjena.

Iz recenzije:
Peter Starič nas v tej zanimivi, tudi laiku dostopni, za zahtevnega bralca pa intrigantni in bogato ilustrirani knjigi popelje po zgodovini, razvoju, tehnologiji in ljudeh, ki so naredili atomsko bombo, vključno s posledicami, ki jih je imela ta za človeštvo. Ena boljših pravih slovenskih poljudnoznanstvenih knjig zadnjih let.
Samo Rugelj


 

Šifra izdelka: DI000582
Popularnost med podobnimi ponudbami: 9. mesto

Karakteristike Atomska bomba
Avtor: dr. Peter Starič
Strani: 448
Vezava: trda
Dimenzije: 238 x 238 mm
Opombe: 16 strani barvnih fotografij

Mnenja in ocene kupcev za Atomska bomba

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Atomska bomba so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi