Skupina
Knjige
Strokovna literatura
Priročniki in vodniki
Znamka
Založba narava (18)
Didakta (3)
Pasadena (1)
Cenovni razred
0 € - 24 € (19)
25 € - 49 € (3)
Dobava
Na zalogi (19)
Do 2 dni (19)
Do 3 dni (22)
Do 7 dni (22)
Do 15 dni (22)
Do 30 dni (22)

Svet mehkega računanja, sklepanja in delovanja

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Knjiga, ki vas počasi korak za korakom vodi skozi vode logike. Avtorjev slog je nagovarjajoč in to je tisto, kar loči ta od drugih suhoparnih učbenikov.

Toplo priporočamo vsem ljubiteljem logike in vsem, ki so to po službeni dolžnosti: učitelji matematike v gimnazijah in ostalih srednjih šolah, študentje matematike in podiplomski študenti, ki imajo v predmetniku tudi matematiko (geodeti, gradbeniki, ...). Tekmovalcem iz logike in njihovim mentorjem - torej tudi osnovnošolskim učiteljem matematike.

Iz vsebine ... Mehka logika nima samo teoretično-filozofskega pomena, temveč je uporabna, racionalna in gospodarsko upravičena pri razvijanju sodobnih sistemov. V zadnjem desetletju se je njena uporaba izkazala kot izredno koristna v tehnološko-tehničnih, prometnih, ekonomskih, biomedicinskih, ekoloških in drugih znanostih. Sisteme, ki delujejo na osnovi mehke logike, imenujemo pametni oziroma inteligentni sistemi, saj funkcije v njih delujejo na osnovi logičnega sklepanja, pomnjenja in učenja.

Učbenik predstavlja osnove delovanja takšnih pametnih sistemov in je namenjen predvsem mladim in njihovim učiteljem v srednjih šolah in fakultetah. Primeren pa je tudi za strokovnjake, ki postavljajo pametne sisteme. Sprotna simulacija mehke logike je prikazana s pomočjo računalniškega okolja MATLAB. Ta računalniška podpora je lahko brez težav in ob sorazmerno nizkih stroških nameščena na vsak povprečen šolski računalnik.

Učbenik je nastal v želji vzpodbuditi dijake in študente k večji kreativnosti, inovativnosti, subjektivnemu uveljavljanju in odgovornosti ter predvsem k logičnemu razmišljanju. Vse to so zanesljivo potrebne vrline bodočih strokovnjakov pri uveljavljanju naše storilnosti naših gospodarskih potencialov v EU.

Jernej Virant je redni univerzitetni profesor, ki se že 40 let ukvarja s pedagoškim in raziskovalnim delom s področja računalniške logike (dvojiška, pragovna, večvrednostna, možnostna in mehka logika). Uvedel je vrsto računalniških predmetov na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. V okviru teh predmetov je napisal ali ponovno izdal nad 40 strokovnih knjig in učbenikov. Bil je nosilec oziroma sonosilec več kot 50 projektov, ki so jih naročili Ministrstvo za znanost, Iskra iz Kranja, Gorenje iz Velenja in drugi. Vodil je Laboratorij za računalniške strukture in sisteme, najprej na Fakulteti za elektrotehniko in kasneje na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. V zadnjih petnajstih letih aktivnega dela na fakulteti je skupaj s svojimi sodelavci objavil vrsto prispevkov v SCI-revijah, zlasti s področja mehkega pomnjenja (mehke pomnilne celice), mehkega časa, mehkih avtomatov in mehkega načrtovanja sistemov. S tega področja so tudi monografija in več samostojnih poglavij, izdanih pri založbah, kot sta Kluwer Academic Press in Kluwer Academic Publishers. Je zaslužni profesor Univerze v Ljubljani in Life Member IEEE. V zadnjem času aktivno spremlja delo Laboratorija za raèunalniške strukture in sisteme Fakultete za računalništvo in informatiko, ki se med drugim sistematično usmerja v načrtovanje brezžičnih in računalniško povezanih sistemov.

Šifra izdelka: DI000410
Popularnost med podobnimi ponudbami: 18. mesto

Karakteristike Svet mehkega računanja, sklepanja in delovanja
Avtor: dr. Jernej Virant
Strani: 245
Vezava: broširana
Dimenzije: 240 x 240 mm

Mnenja in ocene kupcev za Svet mehkega računanja, sklepanja in delovanja

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

 

Kupci Svet mehkega računanja, sklepanja in delovanja so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi