Skupina
Zdravje in lepota
Dodatki k prehrani
Ostali prehranski dodatki
Znamka
BIOPOT (16)
ORGONA (13)
Brez blagovne znamke (2)
Dabur (2)
Cenovni razred
0 € - 24 € (33)
Dobava
Na zalogi (13)
Do 2 dni (31)
Do 3 dni (33)
Do 7 dni (33)
Do 15 dni (33)
Do 30 dni (33)

DEVIŠKO EKO LANENO OLJE - DRAŠIČKO - oljarna Pečarič 250 ml

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Laneno olje se pridobiva iz lanenih semen. Sveže, nepredelano laneno olje se uporablja v prehrani kot nadomestek za druga rastlinska olja, predelano in v kombinaciji z raznimi aditivi pa je primerno tudi kot osnova za oljne barve in loščilo za les. Slednjemu po domače pravimo tudi firnež in dejansko ni primerno za uživanje. Laneno olje v prehrani je odličen vir dveh esencialnih maščobnih kislin, nujno potrebnih maščobnih kislin, ki jih človeško telo ne more proizvesti samo, zato ju je treba zaužiti s hrano: linolne in linolenske kisline. Laneno olje vsebuje 50% - 60% linolenske (omega-3) in približno 17% linolne kisline (omega-6).

Poleg izdatne količine esencialnih maščobnih kislin laneno olje vsebuje tudi skupino snovi, fitoestrogenov, imenovanih lignani. Lignani delujejo kot antioksidanti, raziskave pa so pokazale, da naj bi imeli preventivne učinke pred pojavom rakavih obolenj.

Laneno seme zagotavlja kar 75 do 800- krat več rastlinskih vlaknin in balastnih snovi kot katera koli druga vrsta rastlinskega vira. Vlaknine v lanenem semenu so iz vrste fitoestrogenov, naravnih estrogenov, ki sodelujejo v metabolizmu estrogenov – ženskih spolnih hormonov. Raziskovalci zatrjujejo, da vlaknine pri ljudeh znižajo nivo estrogena, in sicer z blokado encimov, ki so udeleženi pri gradnji estrogena v telesu.

Priporočljivo je, da zaužijemo eno do tri velike žlice lanenega olja na dan ali eno žlico olja na vsakih trideset kilogramov človekove teže, najbolje umešanega v beljakovinskem napitku ali nemastni skuti. Ob dieti se priporoča tudi sedem žlic lanenega olja dnevno. Za laneno olje velja, da je zelo občutljivo na visoke temperature, svetlobo in kisik. Če ga dodajamo v prehrano, ga moramo obvezno kombinirati z večjimi količinami antioksidantov (vitamin C, E, selen….).

Več kot tri žlice lanenega olja na dan smemo jemati le kratek čas, sicer se lahko pojavijo druge težave (porušeno razmerje med omega-3 in omega-6).

PRIPOROČLJIVA UPORABA LANENEGA OLJA

Zaradi izredno visoke vsebnosti maščobnih kislin omega-3 učinki uživanja lanenega olja pozitivno vplivajo na:

* Preprečuje lepljivost krvnih ploščic
* Je pomemben regulator krvnega obtoka in prekrvitve, imunskega sistema in presnove maščobe
* Zelo pomembno vlogo ima tudi kot osnovna substanca za sintezo prostaglandinov, hormonov, ki vplivajo na zmanjšanje holesterola in trigliceridov v krvi, preprečujejo zlepljanje trombocitov in nastajanje krvnih strdkov ter tako zmanjšujejo nevarnost ateroskleroze in srčnega infarkta
* Normalizacija razmerja med HDL in LDL holesterolom
* Znižanje krvnega tlaka
* Omilitev simptomov artritisa in osteoratritisa
* Zmanjšanje možnosti pojava raka na prsih in raka črevesja
* Zmanjšanje hitrosti rasti rakavih celic
* Preventiva in pomoč pri depresiji, zmanjšanje simptomov Kronove bolezni
* Za preprečevanje in zdravljenje srčnih bolezni ter lajšanje vrste vnetnih obolenj in s hormoni povezanih težav, vključno z neplodnostjo
* Laneno olje vsebuje tudi snovi, imenovani lignani, ki imajo pozitiven učinek na hormone, utegnejo pomagati tudi v boju proti raku, bakterijam, virusom in glivicam
* Pomaga tudi pri angini pektoris
* Laneno olje vsebuje rastlinske estrogene – fitoestrogene -, ki posnemajo ženski spolni spolni hormon estrogen, zato laneno olje ugodno vpliva na menstrualni ciklus, saj uravnovesi telesne količine estrogena in progesterona
* Pripomore k boljšemu delovanju maternice, zato zdravi težave z neplodnostjo
* Pomaga tudi lajšati simptome menopavze, kot so vročinski oblivi
* Izkazalo se je dokaj obetavno pri zdravljenju moške neplodnosti in težavah s prostato

Laneno olje jemljite s hrano, saj izboljša njegovo absorpcijo telo. Lahko ga tudi pomešate s sokom, jogurtom, skuto ali drugimi živili oziroma pijačo

Za alfalinolensko kislino, katere najboljši vir je Laneno olje, velja, da ima že ob naštetih tudi zelo pozitivno delovanje na metabolizem maščob v telesu:

- deluje antilipogenično (zavira shranjevanje maščob v telesu)
- deluje antikatabolično (zavira razgradnjo mišičnrga tkiva)
- poveča betaoksidacijo (izgorevanje maščob v telesu)
- poveča občutljivost za inzulin v mišičnih celicah

Šifra izdelka: SVT4859

Mnenja in ocene kupcev za DEVIŠKO EKO LANENO OLJE - DRAŠIČKO - oljarna Pečarič 250 ml

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

Če ste naleteli na previsoko ceno, potrebujete kakršnokoli pomoč, dodatne storitve, dodatne informacije o tem izdelku, če ste morebiti našli napako ali pomanjkljivost v predstavitvi izdelka ali če nam boste želeli sporočiti karkoli drugega, se lahko vedno obrnete na naše sodelavce v Prodajni podpori. Veseli bomo vaše pomoči, da izboljšamo našo ponudbo in storitve ter zagotovimo najnižje cene.

 

Kupci DEVIŠKO EKO LANENO OLJE - DRAŠIČKO - oljarna Pečarič 250 ml so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi