Skupina
Knjige
Strokovna literatura
Knjige o vzgoji in izobraževanju
Znamka
Didakta (22)
Cenovni razred
0 € - 24 € (19)
25 € - 49 € (2)
50 € - 99 € (1)
Dobava
Do 7 dni (22)
Do 15 dni (22)
Do 30 dni (22)

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Izdelka trenutno ni v ponudbi

Izdelek ni več na voljo ali pa šele prihaja na tržišče in nimamo podatkov o dobavnem roku in ceni. Za dodatne informacije nas kontaktirajte tukaj.

POIŠČI PODOBNE

Zgledov ni. Današnji očetje se morajo izumiti na novo. Jesper Juul ponuja podporo in novo perspektivo; loteva se niza aktualnih vprašanj od navezave med očetom in otrokom do tega, kako se zoperstaviti t. i. materinskemu šovinizmu ter dozoreti in »odrasti v moškega«.

Kot mlad mož si pred posebno izbiro: odločiš se lahko, da boš spet odsoten oče, kakršnih je v zgodovini na kupe, ali pa da boš vzpostavil odnos s svojimi otroki - to pa pomeni, da boš ugotovil, kako te tvoji otroci silijo in spodbujajo, da kot človeško bitje rasteš in se razvijaš.

Za večino od nas je družinska obveza, odgovoren in angažiran odnos do partnerke in do otrok, edina terapija, ki jo potrebujemo. Ne oziraj se torej po partnerkah, ki ti povzročajo najmanj težav, ampak po tistih, ki ti nalagajo »prave« težave, torej težave, ki jih najbolj potrebuješ za svoj nadaljnji razvoj.

Biti odgovoren sam zase pomeni nositi odgovornost za to, kar govoriš, pa tudi za svoje vrednote, meje in čustva. Veliko tega ni tvoja last, veliko si prejel in prevzel iz tujih virov - od svojih staršev, šole in prijateljev. Kot odrasel človek se moraš sam odločiti, ali si boš vse to prisvojil in sprejel ali pa boš nadomestil z nečim drugim, kar ti je bližje in se ti zdi primernejše.

Vsak moški se mora očetovanja naučiti sam.

Juul: "Očetje naj bi v družini prevzeli položaj 'ministra za ljubezen'". Foto: Roman Šipič/Delo

 

Iz intervjuja z Jesperjem Juulom (Ranka Ivelja, Dnevnik, 7.5.2011): Očetje bodo lahko rekli, da so prevzeli polno odgovornost za otroka, ko bodo, na primer, vedeli, kakšno številko čevljev nosi, kdaj ima ortodonta, kdaj ga je treba peljati po nov odmerek cepiva, kdaj imajo rojstni dan njegovi trije najboljši prijatelji, vse tiste drobne stvari, ki jih običajno v svojem "informacijskem" sistemu hranijo matere. Drugi vidik prevzemanja odgovornosti je resnejši: gre za navezanost med otrokom in očetom. Matere so namreč tu v prednosti: z otrokom so tesno povezane ţe zaradi nosečnosti. Za očete pa dejstvo, da so biološki očetje, samo po sebi ne pomeni nič. Tudi to, da menjujejo otrokom plenice, ne zadošča, čeprav pomaga. Preberite si celoten intervju.

Iz intervjuja z Jesperjem Juulom (Klavdija Miko, Živa Slokan, Ona, 17.5.2011): Moj sin je desetkrat boljši oče od mene. Od prvega dne svojega očetovstva je bil del sinovega življenja. Ni bil le pomagač. Jaz sem bil. Pomagal sem njegovi mami. To je velika razlika. Vidim dosti mladih očetov, ki se zelo trudijo najti lastno identiteto. Bojijo se postati takšni kot njihovi očetje, a v urjenju starševstva seveda nočejo posnemati mater. To je dobro, kajti matere nimajo pojma, kako je biti oče. Že če jim moški zaupajo svoje pomisleke, ženske v najslabšem primeru prevzamejo nadzor in potem bodo imeli otroci dve mami. No, mamo in pol. Preberite si celoten intervju.

Kazalo:

Uvod: Očetje včeraj in danes (preberite si uvod)
Očetje med nosečnostjo
Moč in odgovornost
Tvoj položaj moža
Tvoj položaj očeta
Biti oče, kadar vzgoja odpove
Reševanje konfliktov
Tvoje skrito čustveno življenje
Želim biti vreden za svojo družino
Agresivnost in nasilje
Moški kot minister za ljubezen
Družina v središču
Biti partner ali dvorljivec?
Ljubezen je drugačna
Bodi avtentičen!
Očetje imajo tudi strahove
Bonus oče
"Kako naj prepričam ženo, da sem dober oče?"
Kaj ti pomeni tvoj otrok?
Pričevanja 13 očetov
Epilog: Pozna ljubezenska izjava Ingeborg Szöllössi 

Oglejte si vse knjige Jesperja Juula...

Šifra izdelka: DIjjmozoce
Popularnost med podobnimi ponudbami: 11. mesto

Karakteristike Mož in oče - knjiga zate
Avtor: Jesper Juul
Prevajalec: Marjana Samide
Strani: 169
Vezava: broširana
Dimenzije: 210 x 210 mm

Mnenja in ocene kupcev za Mož in oče - knjiga zate

Bodi prvi in napiši mnenje!

Za najbolj koristna mnenja podarimo 1 € dobroimetja.

Napiši svoje mnenje

Za komentiranje se morate prijavit v EnaA!

Če ste naleteli na previsoko ceno, potrebujete kakršnokoli pomoč, dodatne storitve, dodatne informacije o tem izdelku, če ste morebiti našli napako ali pomanjkljivost v predstavitvi izdelka ali če nam boste želeli sporočiti karkoli drugega, se lahko vedno obrnete na naše sodelavce v Prodajni podpori. Veseli bomo vaše pomoči, da izboljšamo našo ponudbo in storitve ter zagotovimo najnižje cene.

 

Kupci Mož in oče - knjiga zate so izbirali tudi med:

Vaši zadnji ogledi