Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Z veseljem vam svetujemo pri nakupu

tel. 01 43 76 333


E-revija za še ugodnejše nakupe

Bodite prvi, ki boste izvedeli za akcije, razprodaje in novosti na našem trgu.

Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Odnaročite se lahko kadarkoli. Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Vaša priporočila in ocene

  • V poplavi ponudnikov in trgovin, sem se na koncu odločila za vas. Ni mi žal. Izdelek sem imela v 48 urah doma na polici. Hvala za ažurnost. (Tanja )

  • Nadaljujte z dobrim delom in povečajte nagrade zvestim kupcem. (Rajko )

  • Znancem in prijateljem pogosto priporočim nakup. (Martin )

  • VEČ OCEN

Najbolje ocenjeni komentarji

Podjetni nižajo stroške z nami

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

ShopInShop - odgovori na pogosta vprašanja
 

Ali nas zanima, da bi vašo ponudbo prodajali na enaA.com? 
Seveda. Zelo! Na enaA.com želimo kupcem na enem mestu ponuditi praktično vse. Zato bomo veseli, če boste svoje ponudbe objavili na enaA.com in bodo le te tako dobre, da jih bodo kupci tudi zelo radi kupovali.
A o tem, ali želite prodajati preko enaA.com odločate predvsem vi! 

Optimizacija za iskalnike
Vsi opisi izdelkov so avtomatično optimizirani za iskalnike. Vsega seveda ni mogoče narediti avtomatično, zato smo na voljo z nasveti, kako izboljšati vaše opise, tako da bodo zanimivi tako za kupce kot za iskalnike.

Promocija in prodaja preko družbenih omrežij
Prodajajte aktivno! EnaA omogoča enostavno (en klik) objavo promocij vaših izdelkov na socialnih omrežjih (Facebook, Twitter, Google+) ter avtomatičen izvoz izdelkov v primerjalnike cen.

Analize
Ne prodajajte na slepo! Spoznajte svoje kupce in njihove nakupovalne navade! EnaA zagotavlja vse potrebne podatke za spremljanje uspešnosti vaših aktivnosti. Prisluhnite, kaj o vaši ponudbi menijo kupci! Vas pesti prenizko število klikov, prodajni rezultati pod pričakovanji, slab odziv kupcev, neskladnost med najpopularnejšimi in najbolje prodajanimi izdelki? Uporabite najbolj relevantne podatke o prodaji pri nas ter ukrepajte, prilagodite cene, izboljšajte atraktivnost vaših opisov in že danes prodajte več! Podatke iz EnaA analitike lahko kombinirate z Google Analytics in tako še dodatno izboljšate meritev učinkovitosti vaših akcij.


Center za dialog s kupci
Za vašo prodajo in podporo kupcev skrbi strokovna, preizkušena in motivirana prodajna ekipa. Zagotavljamo najboljši prvi kontakt s kupci, ustrezno vrednotenje odzivov kupcev in zbiranje ostalih informacij ter njihovo uporabo pri izboljševanju prodajnega procesa. Svetujemo pri prodajnih akcijah in prodaji nadomestnih ter dodatnih izdelkov.

Sistem odpreme in logistika
Hitreje ne gre. Skrbimo za natančno in primerno postopanje z blagom ter dostavo. Naše dolgoletne izkušnje smo vgradili v odlično programsko opremo za upravljanje z logističnimi procesi. To nam omogoča v povprečju za en dan krajše roke dostave v primerjavi s konkurenčnimi ponudniki. Pri tem lahko vašim kupcem ponudite izbiro med vsemi popularnimi načini dostave in plačil.


Kako dodajate in urejate izdelke?
Priporočamo EnaA XML format za izmenjavo podatkov o izdelkih, ki je s široko uporabo postal praktično standard. Za partnerje, ki prodajajo svoje izdelke preko EnaA, je uvoz seznama izdelkov s podatki v XML formatu najhitrejši način vnosa in posodabljanja ponudbe izdelkov. V primeru večjega števila izdelkov je to tudi edina možnost. 
Preberite več o XML standardu za izmenjavo podatkov o izdelkih ter z XML validator programom preverite, če imate XML seznam s pravilno strukturo in vsebino. 

Po uvrstitvi vaše ponudbe na portal EnaA lahko dostopate do posebnega Prodajnega centra, v katerem lahko vašo ponudbo sproti ažurirate, popravljate opise, dobavne roke, cene in ostale podatke, za vsak izdelek posebej.

Kaj morate narediti, ko prejmete naročilo?
Po dogovoru lahko dostavo naročil kupcem vršite:
  - preko zagotavljanja ustrezne zaloge v našem skladišču (v tem primeru celoten postopek izvedemo mi, vaša naloga je le, da zagotovite ustrezno dobavo po prejemu našega obvestila, da je pri nas na zalogi le še minimalna količina vaših izdelkov); ta način priporočamo vsem manjšim ponudnikom
  - z dostavo naročenih izdelkov na naš naslov (po prejemu naročila, izdelek najkasneje v roku 24 ur dostavite brezplačno na naš naslov). Pošiljko za dostavo pripravimo mi, dostavna služba ali kupec pa jo prevzamejo na našem naslovu
  - z neposredno dostavo kupcu iz vašega skladišča - (ta način je na voljo pri dolgoročni sodelavi in primernem obsegu prodaje;
ko prejmemo naročilo za izdelek iz vaše ponudbe, vam bomo poslali vse potrebne podatke za pripravo pošiljke in tisk računa. Vse, kar morate narediti, je da pripravite pošiljko v dogovorjenem roku. Dostavna služba bo pošiljko pri vas prevzela in dostavila direktno kupcu)

Reklamacije
Naša ekipa sprejema in rešuje reklamacije, zahtevke za vračilo, obravnavo stvarnih napak. Obravnavamo različne ugovore in rešujemo težave ter pritožbe. Pri tem skrbimo za največje zadovoljstvo vaših kupcev ter najboljše zastopanje vaših interesov, vse v okviru splošnih pogojev poslovanja, ki so objavljeni na naših straneh.


Kako prejmete plačilo?
Vse račune kupcem izstavlja upravitelj Gambit trade d.o.o., zato vam ni potrebno skrbeti za obdelavo večjega števila posameznih računov in drugih spremljajočih dokumentov ter njihovo spremljanje in obdelavo.
Najmanj enkrat mesečno nam izstavite zbirni račun za vse prodane izdelke v preteklem obdobju skladno z dogovorjenimi komercialnimi pogoji med Gambit trade d.o.o. in vašim podjetjem.