Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Z veseljem vam svetujemo pri nakupu

tel. 01 43 76 333


E-revija za še ugodnejše nakupe

Bodite prvi, ki boste izvedeli za akcije, razprodaje in novosti na našem trgu.

Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Odnaročite se lahko kadarkoli. Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Vaša priporočila in ocene

  • V poplavi ponudnikov in trgovin, sem se na koncu odločila za vas. Ni mi žal. Izdelek sem imela v 48 urah doma na polici. Hvala za ažurnost. (Tanja )

  • Nadaljujte z dobrim delom in povečajte nagrade zvestim kupcem. (Rajko )

  • Znancem in prijateljem pogosto priporočim nakup. (Martin )

  • VEČ OCEN

Najbolje ocenjeni komentarji

Podjetni nižajo stroške z nami

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Za pošteno poslovanje, kakovost in zadovoljstvo kupcev 

Smo odprti, pošteni in odgovorni. Smo zanesljiv partner in dajemo samo tiste obljube, ki jih lahko izpolnimo. Naše temeljno načelo je upoštevanje zakonodaje in pravnega reda. Vsi zaposleni, ki zagrešijo kršitev, so neodvisno od sankcij, ki jih predvideva zakonodaja, disciplinsko odgovorni zaradi kršitve svojih obveznosti po pogodbi o zaposlitvi in aktih podjetja.
Spoštujemo različnost, osebno dostojanstvo, zasebnost in osebne pravice vsakega posameznika ne glede na spol, etnično, rasno ali versko pripadnost, starost, zdravstveno stanje, spolno usmerjenost ali svetovni nazor. V skladu z našimi načeli in delovno zakonodajo ne dopuščamo diskriminacije posameznikov na podlagi katere koli od navedenih značilnosti niti spolnega ali drugega osebnega nadlegovanja ali žaljivega obnašanja. Tudi ta pristop predstavlja našo konkurenčno prednost, zato smo ga posebej zapisali kot Pravila poslovnega vedenja in tudi javno objavili.

Ta načela veljajo za delo znotraj podjetja in sodelovanje s kupci in partnerji. Odločitve o ljudeh in organizacijah, s katerimi sodelujemo, vključno z zaposlenimi, dobavitelji, strankami in poslovnimi partnerji, sprejemamo samo na podlagi primernih dejavnikov brez prisile in kakršnekoli oblike diskriminacije.

Našo ponudbo in storitve razvijamo z mislimi na vas, vaša pričakovanja, vaše potrebe in vaše zadovoljstvo. Prisegamo na prijaznost, pripravljenost pomagati, zanesljivost, hitrost in ugodne cene. Zavedamo se, da dolgoročno sodelovanje temelji tudi na drobnih pozornostih.  

Naše vrednote skrbno negujemo in razvijamo ter se pri tem prepuščamo vašim ocenam ter najmanj enkrat letno tudi strokovni presoji.  

Vodstvo družbe Gambit trade je v ta namen določilo, dokumentiralo in objavilo politiko kakovosti, ki je hkrati tudi poslovna politika družbe. Politiko dopolnjujejo konkretni in merljivi cilji izboljšanja. Politika izhaja iz razumevanja potreb, pričakovanj in zahtev naših kupcev in je usmerjena v dolgoročno koristne odnose za obe strani.
Vodstvo zagotavlja, da so s politiko kakovosti stalno seznanjeni vsi zaposleni, da jo razumejo, izvajajo in vzdržujejo na vseh nivojih družbe.

Osnovna usmeritev družbe Gambit trade je nenehno izboljševanje kakovosti storitev in ponudbe. To uresničujemo s spoštovanjem naslednjih izhodišč:

·         Načela poslovne kakovosti uveljavljamo s stalnim izboljševanjem procesov, s sproščanjem ustvarjalnosti, nadarjenosti, s pozitivno energijo in motiviranjem vseh sodelavcev;

·         Sprejemamo uresničljive načrte z vključevanjem najširšega kroga zaposlenih in informacij, ki nam jih posredujejo dobavitelji, naročniki oziroma jih pridobimo iz drugih virov v okolju v katerem živimo in delamo;

·         Izvajanje merljivih zastavljenih ciljev kakovosti stalno spremljamo in sproti odpravljamo neskladnosti ter izboljšujemo naše poslovne procese;

·         Skrbimo, da se v odnosu do strank sprejeta politika kakovosti dosledno uresničuje;

·         Zadovoljstvo strank skozi celotno obdobje uporabe izdelkov zagotavljamo s poprodajno podporo, nenehnim informiranjem in hitrim servisom;

·         Dobavitelji so naši partnerji in dobro sodelovanje z njimi, je pomemben element za izboljšanje kakovosti;

·         Negujemo kakovost notranjih odnosov ter zagotavljamo pogoje vzpodbudnega delovnega okolja;

·         Zavedamo se, da je usposobljenost vsakega zaposlenega predpogoj za doseganje in vzdrževanje zahtevane kakovosti, zato skrbimo za osebnostni razvoj vseh zaposlenih s stalnim izobraževanjem, ciljnim usposabljanjem in ustreznim nagrajevanjem;

·         Z uporabo sodobnih tehnologij smo našim naročnikom z našo ponudbo, znanjem in najnovejšimi informacijami na voljo vedno in kjerkoli.