Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Z veseljem vam svetujemo pri nakupu

tel. 01 43 76 333


E-revija za še ugodnejše nakupe

Bodite prvi, ki boste izvedeli za akcije, razprodaje in novosti na našem trgu.

Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Odnaročite se lahko kadarkoli. Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Vaša priporočila in ocene

  • Prvič sem pri Vas kupovala, in moje izkušnje so odlične. (Tanja )

  • Po slabi izkusnji oziroma nefleksibilnosti ki sem jo dozivel pri mimovrste sem se odlocil, da puskusam cim vec nakupov opravit pri drugih ponudnikih. Enaa se je izkazal kot odlicna izbira. (Aleš )

  • Z enaa imam že dolga leta zelo dobre izkušnje. Všeč mi je, da imate že tako dolgo koensistentne cene (redko se zgodi, da bi bil v kakšni kategoriji en izdelek malo cenejši od konkurence, drugi pa veliko dražji) in hitre dobavne roke. (Jan)

  • VEČ OCEN

Najbolje ocenjeni komentarji

Podjetni nižajo stroške z nami

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Microsoft eOpen - storitev po meri strank
 
Kako do ključev količinskega licenciranja OLP?

Količinsko licenciranje po OVS/OV/EA pogodbi prinaša poleg finančnih ugodnosti tudi kopico praktičnih prednosti. Ena od takih prednosti je zagotovo skupinska aktivacija izdelkov vključenih v pogodbo OVS/OV/EA. Le-ta je izvedena enkrat, in sicer avtomatično ob podpisu pogodbe. Ključe za namestitev dobite na spletni strani https://licensing.microsoft.com ali v potrdilu naročila, ki ste ga dobili po elektronski in navadni pošti ob podpisu pogodbe.

Žal v pogodbo OVS/OV/EA niso vključene vse licence iz prodajnega programa Microsoft. Včasih si določenih licenc tudi ne želimo dodati v eno izmed omenjenih pogodb. Če dodatnih produktov ne želimo dodati v takšno pogodbo, podpisnikom pogodb OVS/OV/EA priporočamo nakup licenc preko programa OLP, ki zagotoavlja fleksibilen in pregleden način licenciranja.

Pri nakupu licenc OLP se pogosto pojavi težava pri pridobivanju ključev za namestitev. V roku 3-5 dni po naročilu izdelka po programu OLP, Microsoft stranki izda začasno licenco. Na osnovi začasne licence je na straneh https://eopen.microsoft.com mogoče takoj dobiti podatke o kupljenih licencah in ključe za namestitev (če so ti pri namestitvi zahtevani). V nadaljevanju je opisan postopek za prijavo na strani eOpen in postopek pridobitve ključev za namestitev.

Navodila za dostop do strani eOpen https://eopen.microsoft.com.

Prijava

Za dostop do strani eOpen potrebuje uporabnik Microsoft Passport, s katerim izkaže svojo identiteto. V primeru, da MS Passporta uporabnik še nima, ga lahko pridobi s klikom na gumb »Sign In«. Na isti gumb je potrebno klikniti tudi v primeru, ko MS Passport imamo. V tem primeru le vpišemo naš elektronski naslov ter geslo in že smo prijavljeni na straneh eOpen.

 

V naslednjem koraku želimo v naš profil dodati licence, ki smo jih naročili preko programa OLP. Iz izbirnika na levi strani izberemo »Add Agreement«.

 

V naslednjem koraku je potrebno vnesti »Autorization number« in »License number«. Obe številki se nahajata na začasni licenci, ki ste jo prejeli od prodajalca programske opreme. Začasno licenco prejmete v 3-5 dneh po oddaji naročila.

S klikom na »Add to View« se prikažejo vse podrobnosti o pogodbi.

 

 

Zgornja slika prikazuje vzorec začasne licence.

Pregled podrobnosti o pogodbi OLP

Po uspešni prijavi na stran se izpišejo podatki o vseh prijavljenih OLP pogodbah. Če imate oprtih več OLP pogodb, lahko pregledujete podatke o vseh pogodbah. Več odprtih OLP pogodb preprosto pomeni to, da ste že večkrat naročevali OLP licence.
 

Do podrobnosti o posamezni pogodbi pridemo s klikom na želeno pogodbo. V tem primeru se nam pokažejo vse podrobnosti o posamezni pogodbi OLP. V seznamu pod osnovnimi podatki o naročniku in prodajalcu se nahaja seznam naročenih licenc, kjer lahko preverite ali se vaše naročilo ujema z dobavljenimi licencami. Če inštalacija programske licence zahteva ključ za inštalacijo, se ob licenci nahaja ikona s ključem. S klikom na ikono pridete do ključa za inštalacijo.

 

Pomoč pri uporabi storitev eOpen in dodatne informacije lahko dobite preko telefonske številke 01 437 63 33 ali preko elektronske pošte: andrej.sukic@gambit.si.