Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Z veseljem vam svetujemo pri nakupu

tel. 01 43 76 333

V soboto, 24. 9., bo od 23. ure enaA zaradi vzdrževalnih del za nekaj ur nedosegljiva. Obiščite nas ponovno naslednji teden!

E-revija za še ugodnejše nakupe

Bodite prvi, ki boste izvedeli za akcije, razprodaje in novosti na našem trgu.

Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Odnaročite se lahko kadarkoli. Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Vaša priporočila in ocene

  • Prvič sem pri Vas kupovala, in moje izkušnje so odlične. (Tanja )

  • Po slabi izkusnji oziroma nefleksibilnosti ki sem jo dozivel pri mimovrste sem se odlocil, da puskusam cim vec nakupov opravit pri drugih ponudnikih. Enaa se je izkazal kot odlicna izbira. (Aleš )

  • Z enaa imam že dolga leta zelo dobre izkušnje. Všeč mi je, da imate že tako dolgo koensistentne cene (redko se zgodi, da bi bil v kakšni kategoriji en izdelek malo cenejši od konkurence, drugi pa veliko dražji) in hitre dobavne roke. (Jan)

  • VEČ OCEN

Najbolje ocenjeni komentarji

Podjetni nižajo stroške z nami

Moj voziček

Izdelki v vozičku Kol Cena
Skupaj 0,00 €

NA BLAGAJNO

Microsoft podpora

 

Microsoft se trudi, da bi svojim strankam ponudili čim boljšo tehnično pomoč za vsak izdelek. Kot vsi vemo, je to možno na več načinov. Najbolje je, če pri delu sploh nimamo težav in vse poteka tako kot si želimo. Žal ni vedno tako. Če boste pri delu z Microsoftovimi programi naleteli na težave, ki jih ne znate sami rešiti, se lahko obrnete na Microsoftovo tehnično pomoč, ki smo jo pripravili posebej za vas.


Microsoft center za podporo uporabnikom

  

Brezplačno telefonsko podporo lahko pokličete vsak delovnik od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro na 01 585 34 49.

 

Prijazni in strokovni operaterji vam bodo prisluhnili in poskusili pomagati po najboljših močeh. Da bo pomoč čim bolj učinkovita, poskusite zelo natančno opisati težavo, pripravite opis vaše strojne opreme, pa tudi serijsko številko uporabljanega produkta.

 

Seveda lahko o svojih težavah tudi pišete na elektronski naslov: podpora@microsoft.si.

 

V tem primeru vas naprošamo, da v elektronskem sporočilu poleg natančnega opisa težave ter strojne opreme, navedete tudi naslednje podatke:

 

  • Naziv, jezikovno različico in ID uporabljanega izdelka: v operacijskih sistemih jo najdete v Nadzorni plošči – Sistem – Splošno (Control panel – System – General), v odseku »Registriran na« (Registered to). V programih pa najdete omenjeno številko tako, da v programu izberete Pomoč – Vizitka (Help – About).
    • Ime, priimek, naslov in telefonsko številko. V primeru, da ima licenco za uporabo produkta podjetje, pa vas prosimo, da nam poleg imena in priimka posredujete podatke o podjetju (ime podjetja oz. ustanove, naslov in telefonsko številko).